Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka LIGA VETERANA: Drugoligaške utakmice nitko nije gledao jer su svi putevi vodili u Mravince

LIGA VETERANA: Drugoligaške utakmice nitko nije gledao jer su svi putevi vodili u Mravince

Igrači Monthy Pythona su napokon prošetali parketom i najavili povratak u trku za prvaka

FIRULE 1967 - SINTAKSA - SUN CITY RENT A CAR 1:2

Već sredinom prvog dijela ekipa teško izgovorljivog imena golovima Parčine i Jelinčića dolazi u teško dostižnu prednost. Nekada prvo ime Firula Ante Boban ovaj put nije bio u najboljem izdanju zbog ozljede zgloba, a kad ne igra Boban ni Firule nisu na nivou. Tek u finišu utakmice iz akumulacije Elez stiže ušminkati rezultat. 

VAGABUNDO - ŠIMIĆ DOM 0:2

Velika i neočekivana pobjeda Šimić Doma nad velikim favoritima ekipom Vagabunda. Početkom utakmice sveprisutni Jure Delić dovodi plavo/bijele u prednost. Pritisak Vagabunda uža obrana Šimić Doma uspjela je izdržati do samog kraja, kada točku na 'i' stavlja Đuričić za konačnih 0:2.

ELEKTRODALMACIJA - STAARI VUCIBALUN 2:3

Iako su dva puta vodili, golovima Selaka i Dvornika, igrači Elektrodalmacije nisu uspjeli privesti utakmicu u svoju korist. Bolji su bili igrači Staarog Vucibaluna. Utakmicu su riješili novopridošli igrači  Novak, Samardžić i Tomić.

MIKROFON - CROATIA BLIZNA 2:5

Croatia Blizna u skoro idealnom sastavu petardom je ispratila igrače Mikrofona. Iako je prvo poluvirjeme moglo završiti prednosšću obje ekipe, otišlo sa na odmor sa 2:2 (dva gola Lea Perića za Mikrofon i dva gola Marka Milata za Bliznu). U drugom dijelu rapsodija Blizne gdje stižu sa tri eurogola, ovaj put Paramana, Milata i Nuića arhivirati solidnu ekipu Mikrofona.

TONI I GOGO - JADRANSKO OSIGURANJE 2:2

Nekadašnji derbi za prvaka ponudio je opet vrhunski nogomet i triller završnicu. Kada trenutno najbolji igrač Tonija i Goge, Goran Njegić, otvara utakmicu rutinskim golom, skoro svi u publici su pomislili da će od ove godine crni u novoj Nikeovoj garnituri lako doći do sva tri punta. Nakon gola Njegić nudi novu čaroliju. Primivši balun na desnom boku, okrenut leđima golu Jadranskog osiguranja, popularni Stripi šjolom zahvaća balun i rollerom se oslobađa dva beka osiguravatelja, te stvara zicer za Gudelja, ali balun prolazi tik pored vratnice.

U drugom dijelu kada se stroj za golove Luka Aničić oslobodio Lukše Roje i po drugi put pogodio mrežu Komara, činilo se da je kraj noćnim morama Antona Tomkića. Crni u Nikeovom izdanju već počinju slaviti, dok se Anton Tomkić opušta i tone u san misleći odsanjati nešto lijepo. Ali na njegovu žalost i žalost navijača, opet upada u košmar i noćnu moru zvanu Jadransko osiguranje, gdje Tadija Mamić poput Freddya Krugera upravlja snovima često spominjanog Tomkića. Na terenu se Osiguravatelji vraćaju u život.

Prvo nakon idealnog dodavanja na drugu stativu slabo markirani Gugić lako uspijeva smanjiti rezultat, da bi u samom kraju nakon jedne visoke i ničije lopte ista pala na noge Mislava Mišića koji je, sad već nije slučajnost, manirom Zlatana Ibrahimovića zahvaća i šalje u nebranji dio Uvodićeve mreže. U zadnjim sekundama igračima u crnim Nikeovim majicama dolaze u dva zicera od kojih onaj drugi lansiran s noge Aničića završava za par milimetara u gol autu, gdje je glavni 'krivac' Roje čija noga je spriječila čisti gol. Anton Tomkić, kad se malo kasnije razbudio, krmeljivih očiju na šanku je pitao s koliko smo dobili Jadransko. Svi su ga gledali blido!

VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE - ČISTOĆA 5:0

Napokon su se igrači Monthy Pythona, predvođeni briljatnim kompjuterskim Ivanom Radanom i nepredvidljivim Edom Radmilom, prošetali parketom i najavili povratak u trku za prvaka. Teško je nabrojiti sve šanse ljubitelja popularne humorističke seije kao i sve golove. Ipak, prenosimo dva gola i to treći i četvrti. Kod trećeg gola Radan se prošetao terenom i koristivši špondu ušetao se u branku. Kod četvrtog gola isti igrač na sličan način poigrao se u šestercu Čistoće te igrom u kolo s užom obranom pulena voditelja Ninčevića došao u novu matnu poziciju i na praznu branku ugurao balun iza leđa nemoćnog Kovačevića

---------

Na drugoligaškom istoku bilo je zanimljivih utakmica koje nitko tko iole misli da nešto znači u nogometu nije gledao. Te srijede svi putevi su vodili u Mravince gdje je Sloga vođena Sinišom Jalićem, inače igračem Mickey Mousea, do samog kraja u konopcima držala GNK Dinamo. I da kojim slučajem nije bilo slabo talentiranog suca Kulušića možda bi se igrali produžeci, te raspucavali penali i možda bi se Zelina tresla od navijačica i navijača Sloge. Ovako ništa od čuda. Ipak, Siniši Jaliću, njegovim igračima i organizaciji sve najveće moguće ocijene. Ah da u jednom oštrom naletu igrača Sloge inače mirni Nenad Bjelica skočio je s klupe i drsko verbalno napao Sinu Jalića riječima:'Na kojim sve livadama ja moram igrat'. Sina je šutke i stojički otrpio napad. U sljedećoj minuti ovaj put igrač u kričavo žutom dresu Adidasa sa leđa teško sapliće veznjaka Sloge. Inače mirni Sina Jalić u svom maniru uzvraća napad na Bjelicu riječima: 'Šta je sad Bjelica, ajde sidi dole i da te više nisan i nemoj više spominjat livade jer za tebe san ja iz Hoolywooda (op.a. najpoznatiji centar filmske industrije)'. Ako je šta krivo interpretirano, događa se, ipak teško je bilo sve pročitati s usana s druge strane iz lože A na južnoj tribini igrališta.

Vaša reakcija na temu