Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SLUŽBENO: Split od listopada igra Drugu regionalnu ligu, prvak ide u ABA

SLUŽBENO: Split od listopada igra Drugu regionalnu ligu, prvak ide u ABA

Prvenstvo kreće u listopadu, a igrat će 12 momčadi

Na sastanku održanom danas u Beogradu, vodstvo ABA društva je donijelo konačnu odluku o pokretanju Druge regionalne lige, koja starta već sljedeće sezone početkom listopada. Ono što splitske ljubitelje košarke veseli je da će tamo nastupiti i KK Split.

Nakon što su 'žuti' ostali bez mogućnosti igranja u elitnom razredu regionalne košarke, pa potom i bez FIBA-ini Lige prvaka, morat će se zadovoljiti ligom u društvu klubova poput Krke, Rogaške, Bosne, Zrinjskog, Borca Čačak, Lovćena, Dynamica, Ohrida i Teoda. Uz te klubove kroz kvalifikacije će se dobiti još dva sudionika, a prvak će direktno zaslužiti plasman u ABA ligu.

Bilo kako bilo, sljedeće sezone ćemo imati bogatiji košarkaši program u Splitu, utakmice Druge regionalne lige igrat će se preko tjedna, dok se nacionalna prvenstva igraju vikendom.

Treba se samo nadati kako će euforija koja je drmala Gripama prošle godine dobiti nastavak već od listopada.

Vaša reakcija na temu