Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Jet2.com obilježava 15 godina prometovanja prema Hrvatskoj

Jet2.com obilježava 15 godina prometovanja prema Hrvatskoj

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Vodeća britanska aviokompanija Jet2.com prije točno 15 godina počela je prometovati prema Hrvatskoj s tada, tek dvije zračne rute koje su povezivale UK i našu zemlju. Naime, u svibnju 2009. prvi put je avion Jet2.coma sletio u Dubrovnik iz Međunarodne zračne luke Belfast, a ubrzo nakon toga uslijedio je i prvi let za Split iz Međunarodne zračne luke Newcastle. Otada su milijuni putnika, koristeći usluge Jet2.com-a i turoperatora Jet2holidays, posjetili Lijepu našu.

'Posljednjih 15 godina Hrvatsku i Veliku Britaniju uspješno povezuje Jet2.com, vodeća britanska leisure aviokompanija. Dugogodišnje strateško partnerstvo HTZ-a s ovom prestižnom aviokompanijom uvelike potiče rast broja dolazaka britanskih turista u Hrvatsku, što kontinuirano doprinosi pozitivnim turističkim trendovima s ovog važnog tržišta. Istovremeno, stabilna suradnja HTZ-a i Jet2.com-a snažno utječe na pozicioniranje Hrvatske kao sigurne, pristupačne i atraktivne turističke destinacije, o čemu svjedoči i najavljeno povećanje broja aviolinija prema, Britancima omiljenim hrvatskim destinacijama, Splitu i Dubrovniku', izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako se veseli budućem zajedničkom partnerstvu koje se temelji na dugogodišnjem uzajamnom povjerenju, prijateljstvu i razumijevanju.

Danas Jet2.com i Jet2holidays, između ostalog, posluju kroz 13 linija prema našoj zemlji iz osam britanskih zračnih luka. Tijekom glavnih ljetnih mjeseci, u srcu nadolazeće sezone, do 36 letova tjedno polazit će za Dubrovnik i Split, uključujući ekskluzivne Jet2.com rute koje će prometovati na relacijama Belfast International-Dubrovnik, Birmingham-Split, Edinburgh-Split, Leeds Bradford-Split i London Stansted-Split.

Kao odgovor na veliku potražnju za letovima i odmorima u Hrvatskoj, Jet2.com i Jet2holidays su u svoju ponudu na tržištu Velike Britanije prošle godine dodali Pulu. Realizacija spomenutog povezivanja UK-a s Istrom očekuje se u ljeto 2025. godine. Letovi će biti dostupni iz Birminghama, Manchestera i Londona (Stansted).

'Danas provodimo iznimno popularan program letova i odmorišnih aranžmana u Hrvatskoj, gdje smo dosad iz UK-a dovezli milijune putnika. Takav uspjeh tijekom posljednjeg desetljeća i pol ne bi bio moguć bez kvalitetnih odnosa koje gradimo s hrvatskim partnerima na čemu im od srca zahvaljujem. Kako nastavljamo rasti i dovoditi sve više ljudi u ovu divnu zemlju, očekujemo još jači razvoj suradnje između Hrvatske i UK-a, što će potaknuti daljnji rast dolazaka britanskih, ali i drugih turista u ovo atraktivno mediteransko odredište', rekao je Steve Heapy, izvršni direktor turoperatora Jet2.com i Jet2holidays.

Vaša reakcija na temu