Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović LJEPOTA UMJETNOSTI: Zračna luka Sveti Jeronim dobila klavir, moći će zasvirati i putnici

LJEPOTA UMJETNOSTI: Zračna luka Sveti Jeronim dobila klavir, moći će zasvirati i putnici

Jednom tjedno će gostima na aerodromu za klavirom svirati mladi glazbenik

Brojni gosti u Zračnoj luci 'Sveti Jeronim' ostali su ugodno iznenađeni kada ih je dočekala pjesma i ples. Prigodnim pjesmama, među kojom i 'Jalta, Jalta' obilježena je svečanost postavljanja klavira na kojemu će putnici prilikom dolaska ili odlaska moći slobodno zasvirati. Osim toga, jednom tjedno umjetnik Duje Ivić će svirati na aerodromu. Ideja je to Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije. Detalje je otkrila Ivana Vladović, direktorica regionalne turističke zajednice.

-  Želimo pokazati da je umjetnost ona koja ljude spaja. Umjetnost nema granica, samo ljepotu. Oni koji šire ljepotu su dobrodošli u našu prekrasnu županiju, a upravo na aerodromu koji prima milijunske goste želimo ih dočekati sa zvucima dalmatinske glazbe - rekla je.

Tko god poželi među putnicima može zasvirati.

- To je ujedno i prva pozornica glazbenicima koji će dolaziti na naše brojne festivale. Vjerujem da će imena kojima se svi radujemo, prije nego zakorače na pozornicu, odsvirati ovdje nešto kratko, ali i otići ostavljajući ljepotu svoje glazbe - poručila je Vladović.

Župan Blaženko Boban istaknuo je kako je u Dalmaciji glazba prepoznata  od davnih dana.

- Nema kale, nema ulice, nema trga gdje se ne čuje dalmatinska pisma. Posebno sam sretan što u fokus stavljamo umjetnost, glazbu i sport jer to je ono što ljude spaja i raduje - kazao je župan. 

Ideju klavira je svesrdno prihvatio Lukša Novak, direktor zračne luke Sveti Jeronim. Podsjetio je kako dugi niz godina usko surađuju sa županijskom turističkom zajednicom.

 - Zračna Luka nije samo mjesto odlaska i dolaska putnika, nego isto tako i mjesto susreta. Ujedno, kao što smo vidjeli,  može biti i fantastična glazbena pozornica - ustvrdio je Novak.

Vaša reakcija na temu