Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRANITELJ OSUMNJIČENOG SPLITSKOG KARDIOKIRURGA: 'Nalaz povjerenstva Ministarstva zdravstva ne govori o ikakvom propustu mog branjenika'

BRANITELJ OSUMNJIČENOG SPLITSKOG KARDIOKIRURGA: 'Nalaz povjerenstva Ministarstva zdravstva ne govori o ikakvom propustu mog branjenika'

'Propusti su ustanovljeni, ali u liječenju i dijagnostici, a ne operativnom zahvatu', kaže odvjetnik Vinko Ljubičić

Nakon što je objavljen nalaz Povjerenstva Ministarstva zdravstva u kojem su utvrđeni određeni propusti u liječenju Ivice Adžaipa, čija je supruga Ljubica prozvala šefa splitske kardiokirurgije za primanje mita, dobili smo komentar njegovog branitelja Vinka Ljubičića. On drži da nalaz Povjerenstva ne tereti splitskog kardiokirurga. 

- Nalaz inspekcije je načelan i posve neodređen. Izrekom je navedeno da su učinjeni određeni propusti u liječenju bolesnika uz napomenu da se radi o rijetkom kliničkom entitetu, neuobičajenoj bolesti i da se učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu. Sve je to napravljeno temeljem izjave liječnika koji su sudjelovali u liječenju bolesnika i medicinske dokumentacije. Inspekcija je nalaz dostavila nadležnim tijelima i Državnom odvjetništvu, između ostalih. Što se tiče mog branjenika, nalaz ne govori o nikakvom njegovom propustu, ja to tako iščitavam. Propusti su u liječenju i dijagnostici, a ne operativnom zahvatu - kazao nam je Ljubičić. 

Smatra da nema osnove da se protiv splitskog kardiokirurga pokrene postupak za nesavjesno liječenje. 

- Apostrofirano je da se radilo o rijetkom kliničkom slučaju. To pokriva sve moguće greške u liječenju - kazao nam je Ljubičić. 

Vaša reakcija na temu