Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BUTKOVIĆU, NE IDITE NAN ANDRU: Gradonačelnik dobio podršku udruga osoba s invaliditetom

BUTKOVIĆU, NE IDITE NAN ANDRU: Gradonačelnik dobio podršku udruga osoba s invaliditetom

Nakon podrške inicijative 'Poštujte naše stanice' stigla je i potpora šest udruga

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, zajedno s inicijativom 'Poštujte naše stanice', udruge osoba s invaliditetom grada Splita javno su stale u obranu autobusnih stanica jer zbog nezakonitog zaustavljanja, među ostalim, drugih prijevoznika na autobusnim stanicama pate i osobe s invaliditetom, naši stariji sugrađani i roditelji s djecom u kolicima budući da im je otežan ulazak i izlazak iz autobusa ukoliko se u trenutku zaustavljanja Prometovog autobusa na stanici nalazi drugo vozilo te ne mogu pristupiti stanici kako bi se iskrcali/ukrcali na primjereni način. Ne samo da im je iskrcaj otežan već se ponekad ne mogu na određenim stanicama ni iskrcati zbog vozila koja smetaju te znaju napraviti cijeli krug autobusom kako bi se potom eventualno iskrcali na stanici nasuprot.

Udruga osoba s invaliditetom Split, Udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju 'Anđeli', Društvo multiple skleroze Split, Udruga mladih 'Prijatelj', PK Cipal i Udruga Sindrom Down 21 iskazale su javnu potporu gradonačelniku Andri Krstulović Opari vezano za uvođenje reda na autobusnim stanicama, poslali su medijima priopćenje naslovljeno 'Ministre Butkoviću, ne idite nan našeg Andru! Učite od najboljih!'

- Gradonačelnik se zauzeo da se uvede red i zakonitost na gradskim autobusnim stanicama na dobrobit svih stanovnika Splita, a posebno osoba s invaliditetom prema kojima Krstulović Opara, kao ni jedan gradonačelnik do sada, ima posebno suosjećanje na čemu smo mu neizmjerno zahvalni - poručili su.

Vaša reakcija na temu