Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Joze Tomaš: Cilj je da Splitsko-dalmatinska županija bude prepoznata kao business friendly

Joze Tomaš: Cilj je da Splitsko-dalmatinska županija bude prepoznata kao business friendly

Gospodarsko vijeće HGK - Županijske komore Split održalo sjednicu u Zračnoj luci Split

U Upravnoj zgradi Zračne luke Split danas je održana 12. sjednica Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Split. U radu sjednice su sudjelovali članovi Gospodarskog vijeća, predsjednik HGK ŽK Split Joze Tomaš, te potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj

Uz zahvale domaćinima na gostoprimstvu te članovima Gospodarskog vijeća koji su ga na prethodnoj sjednici jednoglasno izabrali za predsjednika Županijske komore Split, a samim tim i predsjednika Gospodarskog vijeća, Tomaš je istaknuo kako upravo održavanje sjednice u Zračnoj luci Split predstavlja želju za produbljivanjem i jačanjem odnosa s gospodarstvenicima u narednom vremenu. 

Potpredsjednica HGK, Mirjana Čagalj, ujedno donedavna v.d. predsjednica ŽK Split, izvijestila je o radu Županijske komore Split u 2018. godini, te istaknula kako je godina bila izuzetno dinamična i uspješna s obzirom da je splitska Komora sudjelovala u organizaciji i realizaciji brojnih uspješnih projekata. 

- Posebno bih naglasila kako je ŽK Split bila aktivna u pripremi i prijavi projekata financiranih iz EU fondova. Prijavili smo projekte na pozive u okviru programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC HR-BiH-CG i ADRION. Prijavljena su četiri projekta ukupne vrijednosti veće od 5,5 milijuna eura, a udio ŽK Split u budžetu iznosi više od milijun eura. Također bih istaknula i organizaciju 1. zajedničke konferencije foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta na kojoj je sudjelovalo više od 400 sudionika - rekla je Čagalj.


Tomaš je izložio plan rada Županijske komore Split u 2019. godini kao i dugoročne smjernice. Uz već definirane zadaće i pokrenute projekte HGK, cilj je dodatno poboljšati suradnju s institucijama, Splitsko-dalmatinskom županijom, gradovima i općinama. 

- Konačni cilj je da Splitsko-dalmatinska županija bude prepoznata kao business friendly županija. Stoga planiramo dodjeljivati priznanja svim gradovima i općinama koji su napravili iskorak i pridonijeli razvoju gospodarstva na svom području - naveo je Tomaš. 

Potpredsjednica Čagalj je održala prezentaciju prometne infrastrukture urbane aglomeracije Split, putem koje je prezentiran projekt povezivanja Zračne luke Split s gradskom lukom i razvoj intermodalnoga čvorišta novog glavnog kolodvora Split u Kopilici.

Član Uprave Zračne luke Split d.o.o. Lukša Novak je predstavio projekt proširenja Zračne luke Split. Po završetku sjednice članovi Vijeća su obišli novi putnički terminal splitske Zračne luke, jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 450 milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu