Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dvornik o GUP-u: Ovo je najgrublji mogući investitorski urbanizam u koji nisu bili uključeni građani Splita

Dvornik o GUP-u: Ovo je najgrublji mogući investitorski urbanizam u koji nisu bili uključeni građani Splita

Građani su s nevjerojatno velikim brojem primjedbi rekli što zapravo misle o ovakvom GUP-u

Nezavisna vijećnica Maja Dvornik odgovorila nam je na pitanja oko najvažnijeg gradskog strateškog plana.

S obzirom na broj primjedbi, mislite li da bi se trebala ponoviti javna rasprava o izmjenama GUP-a?

- Mislim da se ne bi trebala ponoviti javna rasprava jer su građani s nevjerojatno velikim brojem primjedbi rekli što zapravo misle o ovakvom GUP-u. Trebalo bi izraditi novi prijedlog GUP-a, uvažavajući primjedbe građana na način da sama izrada bude transparentnija, odnosno da u njoj sudjeluju i predstavnici kotareva.

Što Vam je najgore, a što dobro u GUP-u?


- Najgora mi je betonizacija preostalog prostora na području grada na uštrb parkova i igrališta za djecu i 'zaboravljanje' ukidanja građevinskih područja u Park šumi Marjan što je pokazatelj da se ova vlast otuđila od potreba najvećeg broja građana, odnosno da podilaze pojedinačnim interesima vjerojatno zbog vlastite koristi.

Hoćete li podržati izmjene GUP-a?


- Neću, jer je ovo najgrublji mogući investitorski urbanizam u koji nisu bili uključeni građani Splita. Ovaj GUP je političko poduzetnička razmjena, na način 'ja tebi, ti meni' i kruna je najgoreg upravljanja gradom u povijesti Splita.

Smatrate li da o poduzetničkim inicijativama treba glasati odvojeno ili 'u paketu'?

- Mislim da se o svakoj poduzetničkoj inicijativi treba glasovati posebno, jer nitko ne govori da su sve poduzetničke inicijative loše za grad i građane. Međutim, poduzetnička inicijativa treba biti u suglasnosti s potrebama građana, a ne da nam novi prodajni centri pojedu dječja igrališta i parkove.

Vaša reakcija na temu