Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ECA na CBS-u: 'Nadamo se da ćemo brzo poletjeti i iz splitske luke'
Croatia Boat Show Piše: Dalmatinski portal

ECA na CBS-u: 'Nadamo se da ćemo brzo poletjeti i iz splitske luke'

Planiramo krenuti i s letovima prema Italiji, prije svega Anconi, a zatim i Veneciji i Ravenni

Na ovogodišnjem Croatia Boat Showu po prvi put se prezentira tvrtka European Coastal Airlines, a mnogima poznatija pod skraćenicom ECA. Podsjetimo, još na proljeće 2014. ova je tvrtka uzburkala medijski prostor najavom o dolasku hidroaviona u splitsku luku. 

Nedugo nakon toga, 27. kolovoza prošle godine, poletio je i prvi hidroavion, a reakcija putnika je i više nego pozitivna. 

- Vrlo smo zadovoljni s prvom nepunom godinom poslovanja. Putnici su i više nego zadovoljni, a planiramo u 2015. godini ostvariti brojku od 220 tisuća prevezenih putnika. I ovdje na CBS-u postoji veliki interes - kazala nam je Marija Vuletić, voditeljica marketinga i prodaje ove tvrtke.

Sve češće se spominje mogućnost da hidroavioni poleti i iz splitske luke.

- To bi bila fantastična stvar, ponajprije za putnike, koji nas i ovdje na CBS-u najčešće upravo to pitaju. Intenzivno tražimo rješenje, u pregovorima smo s Lučkom upravom i nadamo se da će prepoznati potrebe i donijeti adekvatnu odluku - rekla je Vuletić. 

Zanimalo nas je s koje pozicije bi hidroavioni polijetali i gdje bi slijetali. 

- Najvjerojatnije iz splitske luke. Resnik nam je idealan za aerodromske putnike, međutim Split nam je grad bez kojega ne možemo adekvatno povezati otoke. Vjerujem da bi to bila sjajna stvar za Split i čitavu regiju. 

ECA hidroavioni lete na relacijama Resnik - Jelsa, Resnik - Pula - Riječki aerodrom - Rab - Zagreb. Posebno naglašavaju nove direktne linije Split - Pula gdje let traje samo jedan sat, što je neusporedivo s desetosatnim putovanjima autobusom ili automobilom. Cijena je 699 kuna. 

Hidroavioni su bili u pogonu i cijelu zimu...

- Istina, promet se ne može uspoređivati s ljetnim periodom, ali smo itekako zadovoljni - kazala je Vuletić i zatim iznijela neke konkretne brojke vezana uz ovu tvrtku.

- Za sada se radi o floti s tri aviona, a od ljeta će u pogonu biti još tri, maksimalni kapacitet je 19 putnika. Trenutno smo na brojci od 55 zaposlenika, a ako bude išlo sve prema planu 2016. godine bismo mogli imati i 400 zaposlenih.

Tvrtka ECA je od prošle godine strateški partner Hajduka, a djeluju samo na području Hrvatske.

- Suradnja s Hajdukom je izvrsna, ipak je to prepoznatljiv brand, posebice na području Dalmacije. Nadamo se da ćemo krenuti i s inozemnim letovima prema Italiji, prije svega Anconi, a zatim i Veneciji i Ravenni. Od lipnja hidroavioni lete i prema Veloj Luci, Lastovu, Malom Lošinju, Cresu... - zaključila je Vuletić.

Vaša reakcija na temu