Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ekološko društvo Picigin pisalo ViK-u: Radovi na Bačvicama su završeni, ali ste za sobom ostavili nered

Ekološko društvo Picigin pisalo ViK-u: Radovi na Bačvicama su završeni, ali ste za sobom ostavili nered

'Sezona kupanja je počela i brojni turisti su stigli'

Branko Bosanac je u ime Ekološkog društva Picigin Bačvice poslao pismo Vodovodu i kanalizaciji u vezi radova koje provode u okviru projekta Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin. U okviru njega je i Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč. 

'Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe započeli ste ima tome više od dva mjeseca na kupalištu Bačvice, vodeći računa da se do sezone kupanja obave svi potrebni radovi. Na našu radost prije dvadesetak dana objavili ste da su radovi od zapadne strane kupališta pa do hotela Park završeni, no na našu žalost, ostavili ste na prostoru obavljanja radova nered koji je naprosto nespojiv s činjenicom da su Bačvice svrstane čak među 10 najljepših urbanih plaža na svijetu. Očekivali smo promptno dovođenje u red, barem u prijašnje stanje, ako ne i neke poboljšice. Od Vaše objave o završenim radovima (polaganje i zatrpavanje cijevi) više nema nikoga od izvođača, sve je stalo', piše Bosanac.

Naglašava kako je sezona kupanja počela i kako su stigli brojni turist.

'Ovim otvorenim pismom molimo da se pokrenete, ne možemo vjerovati da čekate završetak svih radova do Žnjana i nadalje do Stobreča, Bačvice trebaju Vašu hitnu i neodgodivu akciju uklanjanja zaostalog nepotrebnog materijala, cijevi, dasaka, brokvi, željeza, uklanjanje ograde kod tuša, poravnanje i  sređivanje (ozelenjavanje)  pokosa kod, nadamo se uskoro ponovo otvorenog caffe bara Žbirca, popravljanje ograde prema cesti, čišćenje platoa  prema Željezničaru, vraćanje klupi... Bačvice su brend i ogledalo Grada Splita, i čvrsto vjerujemo da to možete razumjeti.

Smatramo da je ovo sve i Vaša ugovorna obveza, ali koja ne trpi daljnja odgađanja, dajte odmah nalog izvođaču radova i  obavite to  na zadovoljstvo svih građana i naših gostiju na našem, još uvijek tako mislimo, raju na zemlji', zaključuje Bosanac.

Vaša reakcija na temu