Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GOTOV OČEVID: Poznati uzroci požara u drniškoj tvornici koja je zbrinjavala otpadni mulj iz zagrebačkog pročistača

GOTOV OČEVID: Poznati uzroci požara u drniškoj tvornici koja je zbrinjavala otpadni mulj iz zagrebačkog pročistača

Policija će o događaju izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo

Završen je očevid u drniškoj tvornici Girk Kalun gdje je prije tri dana na dimovodnom kanalu tehnološkog filtera izbio požar. Utvrđeno je vatra izbila zbog tehničkog kvara u procesu proizvodnje biomase unutar tehnološkog filtera. Iz policije su poručili da je šteta veća od deset tisuća kuna te da će o događaju izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Tvrtka Girk Kalun ugovorila je svojedobno 50 milijuna kuna vrijedan posao zbrinjavanja mulja sa zagrebačkog pročistača voda. Međutim, krajem prošle godine izgubili su dozvolu za gospodarenje opasnim otpadom i njegovu termičku obradu, a u skladištima tvornice ostale su tone uskladištenog mulja kojeg mogu privremeno skladištiti do godinu dana od njegove oporabe, zbog čega su pod nadzorom inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Vaša reakcija na temu