Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ivica Grubišić Gire upozorio na getoizaciju Sirobuje: 'Za obiteljsku kuću potrebna parcela od 500 kvadrata, zgrade rade na 950'

Ivica Grubišić Gire upozorio na getoizaciju Sirobuje: 'Za obiteljsku kuću potrebna parcela od 500 kvadrata, zgrade rade na 950'

Ivica Puljak najavio izmjene GUP-a kojima će odgovoriti na problem

Na svečanosti obilježavanja Dana Gradskog kotara Sirobuja predsjednik Ivan Grubišić Gire upozorio je na takozvanu 'getoizaciju' toga područja. Ukazao je, naime, na problematičan model izgradnje novih zgrada ondje.

 'Nove stambene zgrade grade se na pet lokacija. Na trima je sve uredu, no na dvjema su se stvorili pravi getovi koje trebamo zaustaviti kroz izmjene GUP-a te se nadamo da ćemo naići na razumijevanje. 

Unatrag 20-ak godina vodili smo bitke s vlastima i urbanistima koji su nam govorili da je Sirobuja velik get koji treba srušiti, a prestrašno je što se sada radi. S jedne strane nove zgrade donose nove sadržaje u svojim poslovnim prostorima, međutim godinama opterećuju ulice, parkirališta, škole, vrtiće… Za izgradnju obiteljske kuće potrebna je parcela površine 500 kvadrata, a stambene zgrade od 50 stanova napravljene su na 950 kvadrata', pojasnio je predsjednik GK-a.

Gradonačelnik Ivica Puljak u svojem je obraćanju odgovorio na apel. 

'Nove izmjene GUP-a uskoro će u javnu raspravu. Nastojat ćemo povećati razmak između zgrada, težit ćemo većem broju zelenih površina. Tražit ćemo za to podršku svih dionika', komentirao je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu