Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Martin Pauk dobio posao u Hrvatskom hidrografskom institutu, pitali smo ga znači li to da se prodao HDZ-u i da je postao uhljeb

Martin Pauk dobio posao u Hrvatskom hidrografskom institutu, pitali smo ga znači li to da se prodao HDZ-u i da je postao uhljeb

Gradski vijećnik nam je spremno odgovorio na postavljena pitanja. Ne vidi ništa spornog...

Gradski vijećnik stranke Neovisni za Hrvatsku Martin Mladen Pauk od listopada zarađuje svoj kruh u Hrvatskom hidrografskom institutu. Mladi vijećnik je u splitski parlament ušao s Mostom, potom se s njima razišao i jedno vrijeme djelovao kao nezavisni da bi se potom priključio Neovisnima za Hrvatsku.

S obzirom na to da u državnim firmama vedri i oblači HDZ, izravno smo pitali Pauka ima li ovim poslom vladajuća koalicija u Splitu njegovu podršku. Tim više jer se na njega pokazuje i kao 'tihog spavača' u Gradskom vijeću. Pauk nam je vrlo direktno odgovorio.

- Ako mislite da se nekoga visoke stručne spreme može 'kupiti' za 4.200 kuna plaće da bi podržao proračun težak milijardu kuna, onda je to neviđeno u Hrvatskoj - kazao nam je i poslao 'platnu listu'.

Dobro, ali se može reći da je riješena egzistencija, nastavili smo.

- Poslat ću vam što trenutno radim i ako nađete nekoga u naredno vrijeme tko to može i razumije, slobodno me nazovite uhljebom - odgovorio je.

Kazao nam je i da nije sve u novcu.

- Ima nešto i u ljubavi. Ja sam se i jedini javio na natječaj, po struci sam inženjer geodezije. Ovo što radim mi je baš ljubav, diplomirao sam na temu 'Upotreba bespilotnih letjelica i ronilica u hidrografskoj izmjeri' - obrazložio je.

Rekao nam je i da je nekoliko natječaja propalo jer se nitko ne javlja za posao. I zbog tog što su male plaće, a usporedbe radi, u privatnika su, kaže, barem 8.000 kuna za ovakve poslove.

- Slobodno napišite da Hrvatski hidrografski institut traži radnike koji će raditi iz ljubavi za malu plaću - dodao je.

Vratili smo se na temu 'spavača' i podrške vladajućoj koaliciji.

- Niti sam podržao proračun niti izvršenje proračuna. S druge strane, dizao sam ruku za svjetonazorske teme jer su mi bliži stavovi HDZ-a, nego primjerice Tonćiju Blaževiću ili HNS-u. Ali, po tom principu recimo djeluje i Mostov Josip Markotić - podvukao je Pauk.

Vaša reakcija na temu