Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na Turskoj kuli jutros postavljene klupe koje su oslikali učenici

Na Turskoj kuli jutros postavljene klupe koje su oslikali učenici

U svakoj je klupi oživljen po jedan klasik svjetske likovne umjetnosti, a sve je organizirano u suradnji s HSLS-om

Skupilo se danas i staro i mlado na Turskoj kuli! Ispred pedesetak okupljenih građana, svečano je predstavljeno 8 oslikanih klupa, u sklopu zajedničkog projekta splitskog HSLS-a i Škole likovnih umjetnosti. Klupe su bile prekrivene bijelim plahtama, a onda su nakon prve, koju su zajednički otkrili, jednu po jednu otkrivali učenici koji su na klupama i radili.

Nastavak je to inicijative za revitalizaciju ovog parka, kojom je upravo splitski HSLS vratio Tursku kulu u fokus javnosti u ožujku prošle godine, nakon čega se krenulo u akcije čišćenja pod vodstvom dr. Kalilića. Liberali su donirali sav materijal i napravili pripremu klupa, dok su učenici pod mentorstvom profesorice Hane Letice, na klupama ovjekovječili djela suvremene umjetnosti. Pa su tako klupe postale djela Keith Harringa, Roya Lichtensteina, Banksya, Vincent van Gogha i drugih...

Voditelj ovog projekta, HSLS-ovac Lorenco Zekić, otvorio je ovu malu svečanost, zahvalivši se  'dici i školi', što su kroz oslikavanje klupa zapravo podržali našu viziju o oživljavanju ovog golemog parka u centru grada i na taj način dali svoj doprinos.

- Želimo da ovo bude početak! Ovo je izraz ljubavi prema gradu i naznaka puta na kojem ćemo ustrajat kao stranka. Na proljeće ćemo predstaviti naš cjelokupni projekt i viziju Turske kule, na čemu radimo već mjesecima - najavio je Zekić.

- Moto ove priče je; kad se male ruke slože, sve se može - poručuje čelnik splitskog HSLS-a Tonći Blažević, koji tvrdi da bi se brend oslikanih klupa mogao proširiti i izvan našega grada.

- Cilj nam je da ljudi dolaze i da se ovaj park uredi tako da postane dnevni boravak Splićana.

I sam je bio oduševljen klupama, a posebno s onom 'BANG' klupom, na kojoj će, kaže, tako i poljupci odzvanjati!

Tajnik gradskog HSLS-a, Hrvoje Bašić, rekao je da je ponosan što je splitski HSLS, sa svojim radom i inicijativama postao generator kreativnih ideja, što i pokazuje ovaj projekt, proizašao upravo iz suradnje u lokalnoj zajednici, te je vidljivi dokaz da svoj grad možemo učiniti ljepšim, bez velikih novaca, čak i bez pomoći Grada.

Iako je puno već napravljeno samim time što je ovaj park u srcu Splita, nakon akcija čišćenja i ovog današnjeg postavljanja famoznih klupa, prvi put dobio ozbiljnu priliku da postane jedan od simbola grada - na tome ne smijemo stati! - poručuju iz HSLS-a, te dodaju da imaju viziju od Turske kule napraviti Europski park mladih, što će i predstaviti na proljeće.

Vaša reakcija na temu