Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ORaH i koalicija Nema prodaje: 'Za jednaka pravila igre za sve'

ORaH i koalicija Nema prodaje: 'Za jednaka pravila igre za sve'

Građani zaslužuju suzbijanje nezakonitosti u sportu, te pravdu i zdravlje koji nisu samo za bogate

Kao povjerenica gradske organizacije ORaH-a Split i 3. na listi koalicije 'Nema prodaje' za X. izbornu jedinicu uvjerenja sam da tek kad Hrvatska postane država u kojoj vrijede jednaka pravila za sve, bit će moguć gospodarski, socijalni i ekološki razvoj - poručila je Livija Plančić, povjerenica GO ORaH Split.  

Stoga ćemo se, navela je Plančić u priopćenju, zajedno s partnerima u koaliciji 'Nema prodaje' zalagati da Hrvatska i njeni građani dobiju ono što im političke elite nisu osigurale već četvrt stoljeća, ali što itekako zaslužuju:

- nekorumpirane i sposobne političare koji će raditi za javno dobro

- zadržavanje nacionalnog bogatstva u hrvatskim rukama (vode, šume, ceste, firme od strateškog značaja) i zato - Nema prodaje!

- ulaganje u obrazovanje kao inicijalnu kapsulu društvenog i gospodarskog razvoja

- učinkovitu javnu upravu koja će biti u funkciji građana, a ne birokratski okoštala

- poduzetništvo kao lokomotivu razvoja gospodarstva

- garantirana temeljna prava iz rada i plaće zaposlenika od kojih se temeljem vlastitog rada može pristojno živjeti

- umirovljenike kojima će mirovina osiguravati dostojanstvenu starost na temelju vrijednosti koje su stvorili svojim radom

- pravdu i zdravlje koji nisu samo za bogate 

- održiv i ekološki utemeljen turizam koji će poštivati potrebe lokalne zajednice i koji će koristiti hrvatske proizvode i hrvatsku hranu i time doprinositi razvoju čitave države

- otoke koji će biti prometno povezani i pružati uvjete za dobar život tijekom čitave godine, a ne samo preko turističke sezone 

- ulaganje u kulturu

- suzbijanje nezakonitosti u sportu

- jačanje institucija civilnog društva

Kako? Zalažemo se za ukupnu održivost u razvoju hrvatskog društva. To podrazumijeva provedbu cijelog niza malih koraka i discipliniranu provedbu nužnih društvenih reformi, posebice javne uprave i pravosuđa kao temeljnih alata za implementaciju društvene pravednosti, odnosno jednakih pravila za sve. Jedino te reforme mogu potaknuti i održivu pozitivnu promjenu u gospodarstvu. 

I na kraju, zašto biste nam vjerovali kada su vas već toliki prevarili? 

Zato što duboko vjerujemo da promjena smjera nije moguća s onima koji su nas doveli u sadašnje stanje jer primjenom istih modela nije moguć zaokret. Za nas je politika častan posao i posao u javnom interesu, a ne djelatnost kojom se nerealizirani, neuspješni i nesposobni pojedinci bave kako bi ostvarili uspjeh preko noći, bez znanja, bez truda, bez rada i bez savjesti.

Vaša reakcija na temu