Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Policija će u Vrgorcu upoznati građane sa sve učestalijim internetskim prijevarama

Policija će u Vrgorcu upoznati građane sa sve učestalijim internetskim prijevarama

Panel rasprava će se održati u četvrtak

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s aktivnostima u preventivnom projektu 'SafetyNet-Bitka za sigurnost'. 

'U četvrtak dolazimo u Vrgorac kako bi s građanima razgovarali o ovoj temi. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta.

Preventivni projekt provodimo s našim partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane', poručuje policija.

Dodaju kako su objavili informativni materijali, korisne informacije, opise različitih vrsta prevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ako ne budu oprezni. 

'Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije 'Oprez prije klika!' jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.

U suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta, u četvrtak, 2. svibnja 2024. godine s početkom u 11 sati, u polivalentnoj dvorani u Vrgorcu održat će se panel rasprava o ovoj temi na kojoj će uz predstavnike grada i Postaje granične policije Vrgorac sudjelovati Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije u PU splitsko-dalmatinskoj. Pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže i informiraju se o novim trendovima, ali i o načinima zaštite u svijetu interneta', zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu