Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Autizam 365 POSLJEDNJI APEL UDRUGE AUTIZAM 365 'Javno iznesite planove i rokove za izgradnju zgrade Centra za autizam Split'

POSLJEDNJI APEL UDRUGE AUTIZAM 365 'Javno iznesite planove i rokove za izgradnju zgrade Centra za autizam Split'

'Odlučili smo reći dosta'

Gotovo dva mjeseca prošla su otkad je zatražena javna objava konkretnih rokova i plan izgradnje nove zgrade Centra za autizam u Splitu, koja je najavljena nakon medijskog pritiska roditelja. Iz udruge Autizam 365 istaknuli su danas kako od tada nisu dobili nikakav odgovor gradonačelnika Ivice Puljka

Naveli su ujedno koji je u međuvremenu predstavio desetke projekata, među kojima nije i projekt nove zgrade Centra za autizam.

'Prema posljednjim informacijama koje je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mario Negotić iznio u jednom medijskom nastupu, zemljište na Zenti na kojem bi se trebala graditi nova zgrada nije u potpunosti gradsko. Iako je najavio da će do kraja 2024. biti izrađena projektna dokumentacija te kroz dvije i pol godine izgrađena škola, teško je povjerovati u te navode s obzirom na to da još nije riješeno ni vlasništvo nad zemljištem', naglasili su. 

Već ove jeseni, napomenuli su, OŠ Centar za autizam Split upisat će desetak nove djece iz autističnog spektra, a dodatni prostor nije osiguran. Naveli su ujedno kako nije poznato ni hoće li dio polaznika nastavu i dalje moći pohađati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

'Godinama su naša djeca na margini društva, zanemarena, u suterenu vlažnih stambenih zgrada, bez osnovnih uvjeta za obrazovanje. Godinama slušamo obećanja, od kojih se nijedno nije ispunilo. Ove godine odlučili smo reći dosta. 

Zato posljednji put apeliramo na gradonačelnika Splita da javnosti iznese plan i rokove izgradnje nove zgrade Centra za autizam Split te da osigura pohađanje nastave dijela naših polaznika u Nadbiskupskom sjemeništu. To je minimum koji su naša djeca zaslužila s obzirom na godine zanemarivanja i svakodnevnog boravka u neljudskim uvjetima', poručili su iz udruge Autizam 365.

Vaša reakcija na temu