Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROGNOZA ZA DALMACIJU Ujutro sunčano, poslijepodne moguć i poneki pljusak

PROGNOZA ZA DALMACIJU Ujutro sunčano, poslijepodne moguć i poneki pljusak

Najviša dnevna temperatura između 24 i 26 °C

Prevladavat će sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka vjerojatan je poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije na krajnjem jugu. Puhat će umjerena do jaka bura, poslijepodne će prolazno oslabjeti i duž obale okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 24 i 26 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a 

Upozorenje

Mjestimični udari bure 35-40, u Velebitskom kanalu do 50 čvorova. Mala mogućnost za neverin na južnom Jadranu, a poslijepodne i na manjem dijelu srednjega.

Stanje

Nad Jadranom jača anticiklonalni greben, dok se plitka ciklona iznad Jonskog mora sporo popunjava i premješta na istok.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura 10-20, mjestimice do 26 čvorova, poslijepodne će skrenuti na sjeverozapadni vjetar, u Velebitskom kanalu oslabjeti do 20 čvorova, a navečer ponovno malo pojačati. More 2-3. Vidljivost veća od 20 km. Pretežno vedro, poslijepodne promjenljiva naoblaka i mala mogućnost za pljusak s grmljavinom uz obalu južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjerena, mjestimice pojačana bura, u Velebitskom kanalu i jaka, slabjet će u drugom dijelu noći. More malo do umjereno valovito. Pretežno vedro, na južnom Jadranu umjerena naoblaka.

Vaša reakcija na temu