Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROVALA U SPLITSKI HDZ Strgani plakati i stranačka obilježja, razbijena staklena vrata, porazbacani stolovi i stolice…

PROVALA U SPLITSKI HDZ Strgani plakati i stranačka obilježja, razbijena staklena vrata, porazbacani stolovi i stolice…

'Očito je da postoji neka politička konotacija kada se udarilo na stranačka obilježja', kaže Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split


Splitska policija danas obavlja očevid u prostorijama splitskog HDZ-a u Sinjskoj u centru Splita zbog provale koja se dogodila tijekom noći. 

'U jutarnjim satima nam je javljeno da su provaljena vrata. U tijeku je očevid. Kako stoje stvari, riječ je o minimalnoj materijalnoj šteti. Nije ništa otuđeno. Radi se vjerojatno o određenoj vrsti vandalizma', kazao nam je jutros tajnik Tomislav Prljević

U HDZ-u je u tijeku inventura. Popisuju sve, gleda se je li nešto nedostaje. 

Kako doznajemo od Petra Škorića, predsjednika HDZ-a Split, političke konotacije nisu isključene.

'Strgani su plakati i stranačka obilježja, to upućuje da postoji nekakav politički kontekst', kazao nam je Škorić. 

Provalnik je, kako doznajemo, razbio i jedna staklena vrata u unutrašnjosti, porazbacao je stolove i stolice, umjetničke slike i računala su na svom mjestu i, kako se čini, nisu dirani. 

Prema dosad utvrđenom iz HDZ-a nije ništa ukradeno, a policija slučaj vodi kao uništenje i oštećenje tuđe stvari. Po dovršetku očevida uputit će HDZ-ovce da imaju mogućnost podnijeti kaznenu prijavu i zatražiti kazneni progon počinitelja. 

Sumnja se da je provalnik ušao u na glavni ulaz u zgradu te provalio Blindo vrata koja nisu do kraja bila zaključana, odnosno, bio je aktiviran tek automatski zasun, ne i ostali zaštitni mehanizmi, što mu je olakšalo posao. 

Gradski HDZ nema video nadzor, no ima ih nekoliko okolnih objekata pa će policija pregledati te snimke ne bi li se ušlo u trag provalniku u splitski HDZ. 

Vaša reakcija na temu