Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ravnateljica Muzeja grada Splita šokirala turističke vodiče: 'Njena bizarna odluka graniči sa zdravim razumom'

Ravnateljica Muzeja grada Splita šokirala turističke vodiče: 'Njena bizarna odluka graniči sa zdravim razumom'

Na adresu UTVS-a došao je dopis s novim pravilima koja će se početi primjenjivati od Uskrsa

Ravnateljica Muzeja grada Splita Narcisa Bolšec Ferri šokirala je turističke vodiče novim pravilima prilikom posjeta prostora koji su pod upravom te institucije. Ravnateljica je zabranila vodičima da dovode turiste bez mikrofona i slušalica...

Evo njenog dopisa:

- Obavještavamo sve turističke vodiče da od ovog Uskrsa (16. travnja 2017.), prilikom razgleda prostora pod upravom Muzeja grada Splita (Supstrukcije Dioklecijanove palače, Galerija E. Vidović, Jugoistočna kula, Galerija Dioklecijan i Muzej grada Splita), moraju koristiti mikrofon a svi posjetitelji u grupama slušalice. Ova odluka je donesena kako bi se poboljšala kvaliteta razgleda. Navedena oprema (mikrofon i slušalice) je dio osnovne opreme koju svaki vodič mora imati prilikom posjeta svojih grupa prostorima pod upravom Muzeja grada Splita. Prostori pod upravom Muzeja grada Splita nisu mjesto gdje se navedena oprema može iznajmiti. Turistički vodiči mogu maksimalno dvoje posjetitelja voditi u razgled prostora pod upravom Muzeja grada Splita bez mikrofona i slušalica. Također molimo sve turističke vodiče, ukoliko prilikom vođenja turista nemaju namjeru razgledavati postav Muzeja grada Splita u Papalićevoj 1, da ne ulaze u dvor i na taj način priječe ulaz onima koji žele razgledati postav.

Leo Nikolić, predsjednik Udruge turističkih vodiča Split, nam je rekao da su ostali zatečeni kada su zaprimili nova pravila.

- Ovakav dopis se prije svih šalje agencijama koje organiziraju razgled palače, a onda Podruma i Muzeja grada. Osim toga, nedavno je podignuta cijena posjeta Podrumima s 40 na 42 kune (?), što se ne radi na početku sezone kad su aranžmani već dogovoreni - rekao nam je Nikolić.

- Ova odluka za individualne ture od dvoje ljudi zapravo je bizarna, vrlo neprofesionalna i rekao bih da graniči sa zdravim razumom, druga su stvar velike grupe od 30 gostiju koje uglavnom već imaju tu opremu. Vodiči su odlučili o tome informirati agencije s kojima surađuju... - dodao je predsjednik UTVS-a, naglasivši da imaju odličnu suradnju s Galerijom Meštrović i Etnografskim muzejem, dok s Muzejem grada Splita imaju problem već nekoliko godina.

Vaša reakcija na temu