Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP-ovac Radojković apelirao na Županiju da riješi problem Biankinijeve ulice na Bačvicama

SDP-ovac Radojković apelirao na Županiju da riješi problem Biankinijeve ulice na Bačvicama

To je pitanje nereda koji se odnosi i na ulaz u trajektnu luku

Potpredsjednik Skupštine SDP-ov Veljan Radojković apelirao je na Županiju da riješi problem u Biankinijevoj ulici na Bačvicama, koja je u gradskoj nadležnosti i Hrvatskih cesta. Radojković predlaže da se 40-ak parking mjesta ukloni, kako bi cesta bila u punoj širini.

- Širi se most na Bačvicama, a onda ulazite u 'kapilaru', cestu u kojoj parkiralište eliminira protočnost. U gradskim službama sam izignoriran, poduzmite inicijativu - rekao je Radojković za mikrofonom.

Dožupan Ante Šošić mu je odgovorio da je taj problem već prenio gradonačelniku, te da će ga opet aktualizirati sljedeći tjedan, ali da će se pristup vjerojatno rješavati integralno s Istočnom obalom.

Novinari su pitali Radojkovića je li njegovo pitanje udar na gradonačelnika Ivu Baldasara, dojučerašnjeg stranačkog kolegu.

- Nije napad na Baldasara, ovo je pitanje u nadležnosti svih. Ja kao građanin, putnik i otočanin postavljam pitanje kako što prije izaći iz trajektne luke. Svi gosti stoje zatočeni u Biankinijevoj ulici zbog 43 parking mjesta i nekoliko kamiona koji iskrcavaju robu u susjednim samoposlugama. Mislim da je to nekorektno od strane Grada, Županije ili države, koga god hoćete i ja samo postavljam pitanje da riješe u međusobnom dogovoru - obrazložio je.

Ne samo izlaz, primijetili su novinari, nego još veći problem je pristup luci.

- To je pitanje nereda koji se odnosi i na ulaz u trajektnu luku, mijenjaju se vlasti, a nisu se poduzele mjere da se u najfrekventniju luku ulazi barem s dvije trake. Obzirom da sam ignoriran od svih vlasti i nismo to uspjeli riješiti, smatram da je krajnje vrijeme da se riješi. Postoje razna rješenja i stručnjaci ih trebaju sagledati, ali i poslušati građane. Koristim priliku da kao vijećnik iniciram promjene da ne dočekamo novu turističku sezonu s prometnim kolapsom - podvukao je.

Vaša reakcija na temu