Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS SRETAN KRAJ: HGSS-ovci otkrili detalje potrage za djevojčicom na Šolti

SRETAN KRAJ: HGSS-ovci otkrili detalje potrage za djevojčicom na Šolti

Oko 13.30 sati sedmogodišnjakinju su u žbunju pronašli mještani

HGSS je objavio detalje potrage za sedmogodišnjom djevojčicom koja je jutros igrajući se sa psom nestala je iz mjesta Donje Selo na otoku Šolti.

HGSS-u je dojavu uputila mjesna policija, oko 11.30, nakon što su se u potrazi priključili i pripadnici vatrogasnih društava na Šolti i mještani.

- Obzirom na relativno slabu povezanost otoka s trajektima, zajedno sa HRZ-om, odlučilo se na traganje helikopterom i transport članova HGSS-a uključujući potražne pse i bespilotne letjelice. Osim helikopterskim transportom, ostatak HGSS snaga krenuo je gliserom Lučke kapetanije a pridružili su im se i kolege HGSS-a s Brača koji su se uputili vlastitim plovilom - poručili su iz HGSS-a.

Otkrili su da su oko 13.30 sati djevojčicu u žbunju pronašli mještani, oko 2.5 kilometra daleko od mjesta nestanka, na samom zapadu Šolte.

- Zatekli su je neozlijeđenu (manje ogrebotine), sa psom, a prepoznali su je po objavi na Facebooku, te su je vratili obitelji - rekli su iz HGSS-a, te zaključili:

- Iako je akcija završila sretno i relativno brzo, potraga, naročito za djecom, zahtijeva veliku hitnost i suradnju svih službi jer djeca nemaju dobro izgrađen osjećaj za orijentaciju i samozaštitu na nepristupačnim terenima zato je vrijeme ključan čimbenik u smanjivanju neželjenih posljedica ovakvih akcija.

Vaša reakcija na temu