Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Bageri na Žnjan stižu krajem listopada!

Bageri na Žnjan stižu krajem listopada!

Ugostiteljima će biti ponuđena mogućnost da uklone nelegalne objekte sami ili će to odraditi resorno ministarstvo i naplatiti im troškove

Krajem listopada može se očekivati uklanjanje nelegalnih ugostiteljskih objekata sa Žnjana! Danas je u Zagrebu održan prvi sastanak stručne radne skupine za Žnjan, a, kako doznajemo, građevinska inspekcija kreće u sveobuhvatnu akciju koja (opet) uključuje i Split. Ugostiteljima će biti ponuđena mogućnost da uklone nelegalne objekte sami ili će to odraditi bageri resornog ministarstva i naplatiti im troškove. Riječ je o 31 objektu za koje postoji rješenje o uklanjanju.

Iz Ureda Grada su pak poslali priopćenje u kojem navode da su se na prvom sastanku stručne radne skupine za Žnjan, održanom u ponedjeljak, u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja sastali državni tajnici Danijel Meštrić i Dunja Magaš, načelnica Sektora za prostorno uređenje Ines Merćep, pomoćnik ministra Zdravko Vukić, Domomir Pavelić, načelnik Sektora za inspekcijske poslove te Stipe Čogelja, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara

Utvrđen je hodogram aktivnosti radne skupine koji uključuje postupak uklanjanja nelegalnih ugostiteljskih objekata te zakonsko-plansko definiranje prostora Žnjana do 2019. godine. 

Utvrđeno je i privremeno rješenje za prostor Žnjana kao najvažnijeg turističkog resursa grada Splita za 2018. godinu u obliku manjih tipskih plažnih objekata s pripadajućim štekatima. 

Pojednostavnjeno, sljedeće godine bit će tzv. moduli u okviru zakona i kao takvi ugovori s koncesionarima, a cjelovito rješenje se očekuje do svibnja 2019. godine.

- Jedinstven je stav svih razina vlasti da se mora dokinuti bezakonje i da se zakon mora poštivati - jasna je poruka s prvog sastanka.

Najavljen je i sljedeći sastanak stručne radne skupine početkom sljedećeg tjedna u Splitu. 

Vaša reakcija na temu