Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Županija izdvojila 1,6 milijuna kuna za projekte u triljskom kraju

Županija izdvojila 1,6 milijuna kuna za projekte u triljskom kraju

Financirat će se prijevoz učenika, uređenja i obnove školske športske dvorane, davat će se poticaji u poljoprivredi

Splitsko-dalmatinska županija na čelu sa županom Zlatkom Ževrnjom iz svog je proračuna izdvojila 1,6 milijuna kuna za razne projekte gradu Trilju - od prijevoza učenika i različitih socijalnih programa, uređenja i obnove školske športske dvorane, poticaja u poljoprivredi (sufinanciranje sadnica, pristupnih putova), za javnu rasvjetu i komunalno održavanje te kapitalne potpore razvojnoj zoni Čaporice, rekonstrukciju županijske ceste Bisko – Liska – Ercegovci – Krušvar i ceste Gaz – Grab – Ruda..

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić je zahvalio županu Zlatku Ževrnji, njegovu zamjeniku Anti Šošiću, ravnateljima ŽUC-a Petru Škoriću i RERA-e Jozi Saraču, na potpori Županije i županijskih tvrtki gradu Trilju i posebno poslovnoj zoni u Čaporicama. Gradonačelnik je izdvojio kao primjer izvrsne suradnje nedavno sufinanciranje projektne dokumentacije (400 tisuća kuna) za Proizvodno uslužni Centar., te za projekt CEKOM u suradnji s RERA-om, o kojemu će uskoro biti više riječi.

Župan Ževrnja je rekao da Županija uvijek i na prvom mjestu ima ravnomjerni razvoj svih krajeva županije, od otoka, priobalja do Zagore, s naglaskom na razvojne projekte...

- U Trilju smo stručno i financijski ciljano podupirali razvojne projekte, ne zaboravljajući ni zdravstvo, školstvo, i razne socijalne projekte - kazao je Ževrnja.

Rekonstrukciju i dogradnju ceste koja spaja Dicmo i Trilj preko Biska, u vrijednosti 22 milijuna kuna, župan je ocijenio kao dodanu vrijednost za ukupni projekt razvoja poslovne zone u Čaporicama i otvaranje novih turističkih perspektiva ovoga prelijepoga kraja, a u tom kontekstu je i danas potpisani Ugovor s gradonačelnikom Trilja za sufinanciranje radova na obnovi starog visećeg mosta preko rijeke Cetine u vrijednosti 2 milijuna kuna, od čega je Županija sudjelovala najprije s tristo, i s danas potpisanim ugovorom na pet stotina tisuća kuna, s ukupno osamsto tisuća kuna.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić se nakon potpisivanja Ugovora zahvalio Županiji, ističući:

- Već smo nekoliko puta naglasili što taj projekt znači za Trilj, prije svega po pitanju sigurnosti, a onda i u kontekstu turističke slike našega grada, ulaza u grad itd. Dakle, turistički potencijal je ogroman. Hvala našoj Županiji, županu i njegovim suradnicima što su nas svih ovih godina pratiti s milijunima kuna, što kroz male, što kroz velike projekte.

Župan Zlatko Ževrnja kazao je kako će Splitsko-dalmatinska županija i ubuduće, u okviru svojih mogućnosti, podupirati projekte Grada Trilja.

- Veseli me da su u tijeku radovi na ovom vrijednom infrastrukturnom projektu, koji je od velike važnosti za Grad Trilj u smislu sigurnosti pješaka. Ovo je ujedno i turistička vrijednost i atrakcija, a moramo promišljati i o toj sferi, da ti projekti imaju izravni ekonomski učinak’, istaknuo je župan Ževrnja.

Petar Škorić, ravnatelj ŽUC-a, je kazao kako se nije lako oduprijeti gradonačelniku Ivanu Šipiću, koji uvijek traži još za projekte u Trilju i okolnim naseljima.

Župan je s gradonačelnikom Šipićom, njegovim zamjenikom Ivanom Bugarinom i suradnicima obišao djelatnike TIM-a 1 Hitne medicinske pomoći, DVD Trilj, školsku športsku dvoranu i radove na visećem mostu koji bi mogli biti gotovi za dva mjeseca. Posjet je okončan obilaskom radova na cesti Gaz – Grab – Ruda u čiju rekonstrukciju, proširenja, potporni zid i rasvjetu je uloženo 7 milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu