Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DISKU(R)SIJA Splitskoj publici predstavit će se Ardian-Christian Kyçyku i Jasen Boko

DISKU(R)SIJA Splitskoj publici predstavit će se Ardian-Christian Kyçyku i Jasen Boko

U ponedjeljak, 13. svibnja

Splitska udruga KURS već 17. godina organizira program 'Writers in Residence Marko Marulić', u sklopu kojeg omogućuje inozemnim umjetnicima – prije svega piscima, ali i prevoditeljima i vizualnim umjetnicima – jednomjesečni rezidencijalni boravak u Splitu.

Pritom se svaka rezidencijalna gošća odnosno gost predstave lokalnoj publici u tradicionalnom programu književnih tribina Disku(r)sija, u kojem se osim inozemnih predstavljaju i domaći autori i autorice, kao vid međunarodnog kulturnog povezivanja.

Ovomjesečna Disku(r)sija održat će se u ponedjeljak, 13. svibnja 2024., s početkom u 18 sati u poetsko-glazbenom odjelu Dalmatina Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, na adresi Zagrebačka 4. Tom će se prilikom publici predstaviti ovomjesečni rezidencijalni gost, albanski autor Ardian-Christian Kyçyku, i kao predstavnik domaće književne scene Jasen Boko. Voditeljica Disku(r)sije književna je prevoditeljica i promotorica Patricija Horvat.

Osiguran je konsekutivni prijevod na hrvatski jezik.

Ardian-Christian Kyçyku rođen je u Pogradecu u Albaniji, ali već dugi niz godina živi i radi u Rumunjskoj. Doktorirao je komparativnu i svjetsku književnost. Autor je brojnih knjiga – romana, kratkih priča, dramskih tekstova, scenarija, znanstvenih studija, eseja, antologija – te prevoditelj. Radi kao sveučilišni profesor na Sveučilištu u Bukureštu, gdje je između 2008. i 2020. bio rektor i dekan.

Jasen Boko rođen je u Splitu a diplomirao je dramaturgiju i svjetsku književnost. Danas samostalni umjetnik, u prošlosti je radio kao dramaturg, urednik, novinar, kritičar, ravnatelj Drame splitskog HNK, producent… Dramski tekstovi igrani su mu u dvadesetak kazališta. Za dramske i prozne tekstove nagrađen je s nekoliko važnih nagrada. Objavio je ukupno 11 knjiga, od kojih su najpopularniji njegovi jedinstveni putopisi.

Disku(r)siju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Split , Splitsko-dalmatinska županija i međunarodna mreža Traduki.

Vaša reakcija na temu