Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GASTROADVENT: Zasvijetlila i treća svijeća, upalili su je novinari portala

GASTROADVENT: Zasvijetlila i treća svijeća, upalili su je novinari portala

Ovogodišnja manifestacija u znaku je splitskih voda i bijelog luka

Treću svijeću na gastroadventskom vijencu jučer su zapaliti novinari portala zajedno s gostima i predstavnicima turističkih zajednica grada i županije. Treće druženje u znaku je splitskih voda i bijelog luka u splitskim adventskim receptima, sve kako bi se ukazalo na važnost njihove konzumacije u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. 

Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita kazala je kako je posebno ponosna što svi gradski muzeji i galerije imaju program za Zimski akvarel. 

- Ovo je prekrasna priča koja pokazuje da mi imamo što pokazati s domaćim proizvodima, s onim što imam,, a to je mediteranska prehrana koja je najbolja i najkvalitetnija na svijetu. Trebamo je promovirati - dodao je Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Restoran 'Perivoj' je ovogodišnji partner Gastroadventa u Splitu, a njihov kuhar Braco Sanjin za goste je pripremio pljukance s bakalarom i raštikom, pšenicu s dimljenim kozicama i pedočama, fuže s kozicama, češnjakom i chilijem, gregadu i pašta fažol na brudet. Za slast na kraju posebno za ovu priliku potrudila se slastičarnica Dolcemania koja je pripremila autohtone dalmatinske torte (Splitsku, Kaštelansku, bračku Hrapoćušu, Imotsku, Skradinsku i Šoltansku tortu).

Uz jela restorana 'Perivoj' služena su i vina Rukatac Pilač (Vrgoračko vinogorje), Pošip Krolo (Dalmatinska zagora) Plavac Violić (Pelješac). Ova posebna autohtona vina uz ova jela spojili su stručnjaci Vino.like agencije koja se bavi vinskim edukacijama, konzaltingom i distribucijom vina kroz vinoteku Wine Box, s naglaskom na male vinare i autohtone vinske sorte Dalmacije. 

Vaša reakcija na temu