Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ISTARSKI 'OPG LASAGNA' Upoznajte Mihaela, Dina i Matiju koji su Hrvatsku učinili ponosnom
Dalmatinski portal izvještava iz Švedske Piše: Antonia Pešić i Anamarija Alebić

ISTARSKI 'OPG LASAGNA' Upoznajte Mihaela, Dina i Matiju koji su Hrvatsku učinili ponosnom

'Osjećaj je apsolutno nenormalan. Ovo ne možeš planirati ili očekivati', poručili su skromni članovi benda

Hrvatima ovih dana srce puca od ponosa jer je naša mala zemlja favorit za osvajanje 68. Eurosonga. Oni koji su dio ovog spektakla, koji se ovih dana događa u Malmöu u Švedskoj, su Mihael Žipovski, Dino Josipović i Matija Klaj. Ovi Istrijani su glavni akteri bez kojih nastup Baby Lasagne ne bi bio to što jest.


Upoznajte skromne mladiće, čije se priče ne razlikuje puno od one Marka Purišića, u njihovom prvom intervjuu otkako su stigli u Švedsku.

- Nismo ovdje došli biti glavni. Došli smo kao da imamo neki nastup kojeg smo već imali 150 tisuća puta. Samo je veći show, produkcija je puta sto, a svi se brinu oko nas - skromno je rekao 25-godišnji Dino iz Umaga, koji je glazbeni urednik i voditelj na radiju, a kod kuće ima i svoj studio.

- Bilo je puno projekata koje sam radio s Markom i njegovim bratom Martinom. Imali smo prvi autorski bend zajedno. Upoznali smo se prije desetak godina, čim sam se počeo baviti glazbom. Svirali smo u istom prostoru i vježbali na istom mjestu, nismo se mogli izbjeći - našalio se gitarist, a koji pjeva i backa vokale.

Dvadesetogodišnjeg Mihaela Žipovskog gledamo na bass gitari i klavijaturama, a dolazi iz okolice Poreča. U glazbi je otkako zna za sebe. U prvom razredu osnovne krenuo je u glazbenu školu, a obrazovanje je nastavio u srednjoj glazbenoj školi za klavir, a paralelno je išao i u srednju školu za tehničara računarstva. Životni glazbeni put nastavlja akademijom za glazbenu pedagogiju u Zagrebu. 

Bubnjar Klaj povezao ga je s Markom, kojeg je upoznao prije godinu i pol dana.

- Matija je ljeti svirao s Markom u bendu i išao sam ih slušati kako sviraju. Kada mi je rekao da piše i pjesme, pitao sam ga da odemo na kavu da mu kažem par svojih stvari. Bio je oduševljen i od tada sviramo skupa. Kada je došla Dora, pitao me hoću li s njim i rekao sam da može - ispričao nam je Mihael.

Najmlađi u ekipi, koji je svoj 19. rođendan proslavio u Malmöu, je bubnjar Matija iz Umaga. 

- Marka znam pet godina. Upoznao sam ga preko njegove mame koja mi je bila razrednica u osnovnoj školi. Bio je nekoliko puta na satu glazbenog pa smo pjevali skupa, a kasnije preko ljetnih gaža smo krenuli svirati skupa - otkrio je Matija.

Ovaj maturant za nastup na Eurosongu morao je dobiti opravdanje za izostanak iz škole.

- Idem u Glazbenu školu ‘Ivana Matetića Ronjgova’ u Rijeci. Imam punu podršku od profesora i kolega u školi. Po povratku me čeka državna matura. U slučaju da ne prođem na ljetom, ići ću na jesenski rok. Što se tiče fakulteta, jedu godinu ću sigurno pauzirati jer sam tijekom godine mijenjao planove. Prošle su prijave za fakultet u Danskoj na koji želim ići, za song writing. Vidjet ćemo i kako će ići s ovim projektom - iskreno će.

Otkrili su i kakav je osjećaj biti dijelom ovakvog spektakla i favorit za prvo mjesto.

- Nitko nije očekivao da će biti toliki ‘hype’. Presretni smo. Moji bližnji su ponosni i sretni što smo došli tako daleko - rekao je Mihael.

- Osjećaj je apsolutno nenormalan. Ovo ne možeš planirati ili očekivati. Nadaš se tome, ali nikada ozbiljno, kao ‘nije to za nas iz Umaga’. I onda se dogodi, fora je - našalio se Dino, koji je pohvalio organizaciju i rekao kako su se jako potrudili da se osjećaju dobro. 

-Kada smo došli na pre party u Londonu ili Amsterdamu, ne sjećam se točno, došao je video kako cijela Hrvatska pleše. Naježio sam se kada sam to vidio. Hvala svima na podršci, to je bilo baš genijalno -zaključio je Mihael.

Unatoč užurbanom rasporedu i brojnim probama koje potraju i do dugo u noć, mladići su ispričali kako su uspjeli posjetiti grad i čime krate vrijeme.

- Snalazimo se, haha. Idemo na kave. Mi ne gledamo ‘The office’, to Marko gleda - otkrio je Mihael.

Iako uživaju u svakom trenutku, ovog već sada povijesnog uspjeha, kažu kako im nedostaje obitelj i prijatelji.

- Jedva čekam vidjeti djevojku, prijatelje i obitelj. Ovo je malo predugo. Jedno je pre party gdje smo išli na vikend, ali sada dva i pol tjedna je umarajuće - iskreno će Mihael.

Ispričali su i kako generalno nemaju tremu, dogodi se neko uzbuđenje u trenutku prije početka nastupa jer čuju arenu ‘kako lupa’, a da pritom ništa ne vide. Ipak, kada se popnu na pozornicu i pokažu svijetu ono što najbolje znaju - nastane pravi show i delirij među publikom u Malmo areni.

- Genijalan je osjećaj, malo diže ego, haha. Pogotovo kada se svi ‘deru’- kaže Mihael.

- Dobro da imamo maske jer bi se samo vidjelo kako se na pozornici smijemo i gledamo okolo - priznao je Dino, pa su pohvalili styling za koji je zaslužna dizajnerica Valentina Pliško.

- Odradila je odličan posao. Svi smo iz tih malih mjesta i Istre. Taj cijeli proizvod koji je došao na Euroviziju je napravljen od male ekipe - rekao je Dino, a Mihael se ubacio u razgovor i našalio:

- Istarski OPG Lasagna!

Nakon pomnog razmišljanja, složili su se kako je šef u ekipi definitivno PR-ovac Krešimir Šustić.

- Krešo, bez njega ništa. Kada on kaže šuti, zatvaraš usta i mirno - našalio se Dino.

- Krešo je onaj tata kojeg se svi boje u obitelji - kroz smijeh je rekao Mihael.

Na kraju smo ih pitali da nam otkriju jednu stvar koju nitko ne zna o Marku. Istaknuli su da je izvrstan imitator, vrhunski kopira naglaske, da je navjerojatni humorističan i da zna kako podignuti duh.

Evo i kako su se predstavili u videozapisu, a kojeg smo NAMJERNO napravili na engleskom jeziku. Neka ove momke upozna cijeli svijet!

Vaša reakcija na temu