Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Maglica Plejić: Ovom izložbom želimo osvijestiti koliko je i danas navigavanje 'kruh sa sedam kora'

Maglica Plejić: Ovom izložbom želimo osvijestiti koliko je i danas navigavanje 'kruh sa sedam kora'

Izložba 'Brodovi s imenima svetaca' može se razgledati do 2. travnja

Pomorska škola odlučila je predstaviti svoju školu na drugačiji način - izložbom slika brodova, ali s naglaskom na brodove koji nose imena i životopise svetaca zaštitnika. Kako je nemali broj takvih, postavili su dva kriterija raznolikost brodovlja i povijesnih razdoblja. 

- Time smo željeli pokazati da davanje imena po osobi proglašenoj svetom nije samo pitanje veličine, namjene broda niti je karakteristično za određeno povijesno razdoblje, već da je to sveprisutna nit kroz povijest plovidbe. Ujedno ovom izložbom želimo osvijestiti koliko je i danas navigavanje 'kruh sa sedam kora' pa je zaštita svetaca bila i jest itekako željena - kazala nam je idejna autorica izložbe Maglica Plejić.

Izložba 'Brodovi s imenima svetaca' može se razgledati do 2. travnja u Gradskoj knjižnici Marko Marulić.

- Sretna sam zbog činjenice da smo uspjeli prikazati barem jedan mali dio navigavanja, onaj pod zagovorom svetaca. Vrijedno smo radili više od tri mjeseca i uz pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavili smo se na jedan drugačiji način. Zahvaljujem kolegicama koje su sudjelovale u realizaciji izložbe Marini Čerini, Mireli Žižić i Ivani Banovac, svim učenicima i Gradskoj knjižnici koja nam je ustupila prostor - dodala je Plejić.

Izložbu je otvorio i nazočne pozdravio ravnatelj škole Dragan Pavelin. Nije krio ponos zbog činjenice da su u svemu važnu ulogu imali upravo učenici, budući pomorci.

Učenica Marija Plazibat uveličala je program recitirajući pjesme iz zbirke Sidro duše don Antona Šuljića. Za glazbeni dio programa bila je zadužena klapa Filip Dević, a u tradicionalnim splitskim nošnjama bili su učenici i učenice Pomorske škole.

Vaša reakcija na temu