Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nisam mogao vjerovati da je sve to moguće u jedan dan!

Nisam mogao vjerovati da je sve to moguće u jedan dan!

Metoda 'All on 4' je vodeće revolucionarno rješenje u modernoj implantologiji

Salona Dental je stomatološka poliklinika sa sjedištem u Solinu, koja na jednom mjestu objedinjuje sve stomatološke usluge. Ne trebate ići na više mjesta kako biste napravili dijagnostički snimak, specijalistički pregled ili operativni zahvat, sve to možete obaviti kod njih.

- Naš mnogobrojni tim čini 11 doktora dentalne medicine, dentalne asistente, administratore i dentalne tehničare. Među našim doktorima su specijalisti oralne kirurgije, stomatološke protetike i ortodoncije. U sklopu klinike nalazi se 10 moderno opremljenih ordinacija (uključujući operacijske sale), dijagnostika i zubotehnički laboratorij, što je velika prednost kod izrade protetskih radova - poručili su iz Salone Dental.

- Zadovoljstvo pacijenta na prvom nam je mjestu, stoga se trudimo svakome od njih ispuniti želje kada je osmijeh u pitanju. Naše kvalificirano i stručno osoblje, uz najkvalitetnije materijale, jamče vam sigurno i bezbolno liječenje - dodali su. 


Metoda 'All on 4' je vodeće revolucionarno rješenje u modernoj implantologiji. Uz ovu metodu u samo jednom danu možete imati sasvim novi osmijeh! 'All on 4' ili 'All on 6' metoda namijenjena je pacijentima koji su s godinama ostali bez zubiju, nose zubnu protezu ili imaju akutni parodontitis (rapidno povlačenje zubnog mesa). Isto tako najbolje je rješenje kod ljudi koji imaju malu količinu koštane baze koja je potrebna kako bi se ugradili implantati, a nisu idealni kandidati za klasičnu protetsku implantologiju. 

- Prvi korak je dolazak na specijalistički pregled kod našeg stručnjaka za implantate ili oralnog kirurga. Prilikom dolaska radimo dijagnostički snimak čeljusti kako bi doktor imao kompletan uvid u stanje zubiju, kao i u opseg i volumen kosti. Ukoliko je pacijent kandidat za metodu 'All on 4', doktor mu detaljno objašnjava cijeli proces terapije - rekli su stručnjaci iz Salone Dental.

Ugradnja implantata odvija se u jutarnjim satima. Zahvat je potpuno bezbolan, s obzirom da se odvija uz lokalnu anesteziju. Nakon zahvata pacijent može odmoriti u apartmanu koji se nalazi u sklopu poliklinike. U popodnevnim satima pacijent dobije fiksne privremene zube i izlazi iz ordinacije s novim osmijehom. Nakon tjedan slijedi kontrola i skidanje šavova.

Nakon određenog vremena (u prosjeku 4 mjeseca) koje je potrebno da bi se ugrađeni implantati integrirali s kosti, pacijentu se izrađuje konačna verzija fiksnog protetskog rada. Naš zubotehnički laboratorij opremljen je vrhunskim Imes iCore Coritec 650i uređajem koji izrađuje titansku leguru kao osnovu trajnog titan-kompozitnog mosta. Uređaj CORiTEC 650i proizvodi se u Njemačkoj i poznat je po svojoj kvalitetnoj konstrukciji i preciznosti. Nakon fiksiranja mosta, pacijent je obvezan jedanput godišnje doći na kontrolu i čišćenje rada. S novim zubima sasvim normalno funkcionira, kao da su njegovi vlastiti. 

Donosimo iskustvo pacijenta kojem je odrađena 'All on 4' metoda:

- Rano sam ostao bez zubiju i jedino rješenje tada je bila totalna proteza. Nikad se nisam uspio naviknuti na protezu. Radim posao s ljudima, tako da mi je izgled jako bitan. Osim izgleda, bitna mi je i funkcija, kako bih mogao normalno jesti. No s protezom je to uvijek bilo mučenje, smetala mi je i ispadala, a zubno meso je bilo upaljeno. Nisam si mogao priuštiti da jedem sve što želim jer me uvijek bilo strah da će puknuti ili ispasti. Zbog toga mi je često bilo neugodno u društvu drugih ljudi.

Jednog dana sam jednostavno odlučio da moram nešto promijeniti jer mi je to stvaralo popriličnu frustraciju. Kako već dugo nosim protezu, kost se stanjila i smekšala. Mislio sam da neću biti kandidat za ugradnju implantata, s obzirom da sam čitao po Internetu kako ponekad u takvim situacijama ugradnja implantata nije moguća.

Došao sam u Salonu Dental po preporuci prijatelja. Ugodno sam se iznenadio već pri prvom posjetu. Osoblje je jako ljubazno, a atmosfera opuštena. Na prvom pregledu, koji je potpuno besplatan, napravljen mi je trodimenzionalni snimak čeljusti kako bi doktor mogao procijeniti stanje kosti. Doktor David Zeko predložio mi je tzv. metodu 'All on 4' - protetski rad na 4 implantata. Doktor je sve detaljno objasnio i pokazao mi primjere tako da me dobro uputio u cijeli proces. Dobio sam termin već idući tjedan. 

Zahvat ugradnje trajao je oko sat vremena. Nisam osjećao nikakvu bol, s obzirom da se zahvat izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon operacije, uputili su me u apartman koji se nalazi u sklopu klinike. Ponuđeno mi je i da se poslužim namirnicama iz frižidera, koje su pogodne upravo nakon takve operacije, što je bilo vrlo pažljivo. U popodnevnim satima fiksirani su mi privremeni zubi. Bio sam presretan jer sam napokon dobio nešto fiksno. Osim toga, zubi su izgledali fantastično. Nisam mogao vjerovati da je sve to moguće u jedan dan!

Po završetku dobio sam sve upute od osoblja, a oporavak je prošao odlično. Popio sam samo 2 tablete protiv boli i to je bilo sve. S novim zubima sam sasvim normalno funkcionirao, a polako mi se vratilo i izgubljeno samopouzdanje. Nakon 4 mjeseca došao sam na termin za otisak za trajni rad. Nakon nekoliko proba, novi zubi izrađeni su po mojim željama. Ne mogu opisati koliko sam zadovoljan, veliko hvala svima u Saloni Dental na vrhunski odrađenom poslu! Sada sam ja vaša preporuka - ispričao je Z.Č.

- Saznajte jeste li i Vi kandidat za All on 4 metodu i naručite se na besplatan pregled na 021/261-600, putem maila (ordinacijasalonadental.com) ili FacebookaNa iste kontakte možete se naručiti za prvi besplatan pregled. Vidimo se! - poručili su iz Salone Dental.

Vaša reakcija na temu