Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Obitelj Erceg emocijama napunila Zlatna vrata: Ajmo napraviti natječaj, pa da i druge familije budu dio priče 'Nitko NE mora ODRASTI'

Obitelj Erceg emocijama napunila Zlatna vrata: Ajmo napraviti natječaj, pa da i druge familije budu dio priče 'Nitko NE mora ODRASTI'

Stipe Božić je poručio da djelo može biti inspiracija da što više pričamo i slušamo jedni druge

Nera, Dan, Mihaela i Željko Erceg ponovno su stali pred svoje prijatelje i predstavili drugu knjigu 'Nitko NE mora ODRASTI' koja govori o njihovoj obitelji kroz zabilježene male crtice iz svakodnevnog života, svojevrsni Facebook dnevnik. Ovog puta su emocijama napunili kinoteku Zlatna vrata.

- Ovo nije promocija knjige, na njima se skupi dvadesetak ljudi - rekao je Željko Erceg, te otvorio posebnu večer u kojoj su se na pozornicama doskočicama igrali Herci Ganza i Vedran Limić u voditeljskim ulogama, a ženska klapa 'Marjan' sve začinila pjesmom.

Drugo izdanje, iznijela je Herci, napisao je Željko Erceg, a Mihaela je zaslužna za ilustracije. No, tata Erceg je odmah ispravio:

- Nikada nisam ništa napisao, ja sam samo zapisao!

Objasnio je da je sve počelo iz dosade.

- Kada nema šta raditi, otiđeš na Fejs, staviš status, pa dođu neki lajkovi, tako je krenulo - kazao je Željko poručivši da bi volio da njihovim djelom drugi shvate koliko je važno u obitelji razgovarati i naučiti slušati.

Kazao je da ga je iznenadilo što se 'Nitko NE mora ODRASTI' sviđa i djeci. Računao je, kaže, da oni to ionako žive, pa im neće biti interesantno.

- Što se mene tiče, sve je napisano, ušli smo u knjižnicu moje osnovne škole, to je... - nestalo je Željku riječi, ali ne i ideja:

- Ne bih volio da ovo ostane samo na našoj obitelji, možda s nekoliko sponzora možemo napraviti natječaj pa da se najbolji Facebook statusi drugih familija nađu u novoj knjizi.

Proslavljeni alpinist Stipe Božić nije mogao doći na promociju, ali se javio video snimkom s Mosora. Poručio je da Ercegovo djelo može biti inspiracija obiteljima da što više pričaju i slušaju jedni druge. Javljanje, kojim su se okupljeni u Zlatnim vratima vinuli do visina, zaključio je riječima:

- Čini mi se da je i moj život jedno dugo neodrastanje.

S platna je, dodajmo, sve pozdravila i splitska akademska umjetnica Mejrema Reuter.

Izdvojimo i da je u zanimljivoj večeri Herci pitala Mihaelu nedostaje li joj obitelj sada kada studira Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

- Uf, nedostaju mi. Dok ne dođem, pa me snervaju za po ure - nasmijala je publiku.

Djelo 'Nitko NE mora ODRASTI' opisano je i kao 'snop istinitih triler pričica o nezaštićenima mami i tati koji se od dječjih pitanja bez odgovora goloruki i gologlavi štite samo srcem, akcijska drama roditelja koji se bore prsa o prsa s odrastanjem malih zvijeri, politička zavrzlama u kojoj stariji gube moć u vlastitom domu'.

Željko je rekao da je ovo knjiga o jednoj prosječnoj obitelji koja samo ima svog zapisničara. Napisao ju je, rekao je, u spomen na svoju Antoniju, a na dobro svima. Mihaela je također kazala da joj ovog puta nije bio problem raditi ilustracije jer je znala da ih radi za svoju majku, koja je preminula prije pola godine. Na kraju kažimo da drugo izdanje knjige 'Nitko NE mora ODRASTI' nosi podnaslov 'Za Tebe', a oblikovanje djela je dovršila Ana Luketin Fahrenwald upravo po Antonijinim nacrtima.

Vaša reakcija na temu