Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Počeo Pričigin, večeras priča Branko Đurić Đuro

Počeo Pričigin, večeras priča Branko Đurić Đuro

Sinoć su publiku zabavljali Tanja Mravak, Boba Đuderija, Jerko Bakotin, Ivana Bodrožić...

Pričigin je sinoć otvoren s nekoliko uvidnih riječi direktora festivala prof. Petara Filipića i umjetničkog direktora festivala Nebojše Lujanovića nakon čega je uslijedio glavni program večeri - hrvatski prisci i spisateljice pričaju.

Moderatorica Patricija Horvat dovela je pred splitsku publiku šest hrvatskih pisaca i spisateljica da podijele svoj priče o neprocjenjivome. Led je hrabro probio Srđan Sandić pričom 'Kako je nastao pekinejzer', no trema ga je omela da priču završi do kraja. Iako moderira nekoliko tribina tjedno, nikad pred tolikom publikom kao u prepunom amfiteataru Doma mladih. Boba Đuderija,  popularna splitska spisateljica i blogerica, pričala je o ljubavi izbeđu broda i čovjeka. Jerko Bakotin, nadahnut putovanjima i lutanjima po svijetu, pričao je o revolucionaru s Bliskog istoka, podijeljenom između ideologije i ljubavi. Ivana Bodrožić pripovijedala je o nezaposlenoj samohranoj majci, koja je dobila otkaz i u javnom WC-u, a Hrvoje Marko Peruzović donio je priču o pijanom slikaru. Posljednja je pričala Tanja Mravak, pričiginskoj publici već dobro poznata i omiljena pričašica. Tanja je kroz priču o igri sinjskih djevojčica 'šta nikad nećemo biti', koje su glumile da su Splićanke.

Prvi dan Pričigina završio je u kavani hotela Bellevue gdje je u autorskoj večeri pod nazivom Autanje: kako sam sve zajebao kao novinar, Kruno Lokotar ugostio Borisa Rašetu.

Večeras, drugi dan Pričigina svi se programi odvijaju u Domu mladih. Prvi na redu su kvizaši. U 20 sati Marijo Glavaš moderirat će na temu Svatko nosi svoj kviz, a pričat će: Milan Fošner, Miroslav Ambruš Kiš, Joško Lokas, Damir Mrkonjić Mrki, Vladimir Šagadin Morana Zibar.

Sljedeći na programu, u 22 sata u istom prostoru, je Branko Đurić Đuro. S Đurom će razgovarati Nebojša Lujanović na temu Đurine kućne (pričiginske) čarolije.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.

Vaša reakcija na temu