Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski studenti s profesoricom organizirali humanitarni Pub kviz kako bi prikupili sredstva za liječenje Matee Lončar

Splitski studenti s profesoricom organizirali humanitarni Pub kviz kako bi prikupili sredstva za liječenje Matee Lončar

Dr. sc. Senka Borovac Zekan kaže kako je ponosna na svoje studente

Završen je humanitarni Pub kviz koji je dr. sc. Senka Borovac Zekan organizirala sa studentima Odjela za stručne studije kolegija Menadžment događaja. Održan je 25. travnja 2024. godine u restoranu Kampus, a prijavilo se 60 ekipa s po četiri člana. Prikupljala su se sredstva za Mateu Lončar, djevojku teško stradalu od strujnog udara prije 11 godina.

'Mjesta na kvizu nije bilo već dva tjedna prije njegovog održavanja tako da smo izradili listu čekanja. Interes je bio toliko velik da smo mogli slobodno organizirati događaj 3 dana za redom! Ukupno nas je podržalo 97 donatora s preko 160 nagrada! Nagrade su bile u vrijednosti 2700 eura. Do dana održavanja humanitarnog Pub kviza uplaćeno je 9000 eura, dok je na samom kvizu prikupljeno 2400 eura putem kotizacija i prodaje srećki. Jučer me je City Centar obavijestio kako će uplatiti 2000 eura direktno na Matein račun', zadovoljna je dr. sc. Senka Borovac Zekan.

Studenti su, dodaje, oduševljeni jer su na ovaj način usvojili teorijski dio syllabusa kolegija Menadžment događaja i na praktičan način primijenili usvojena znanja, a ona je prezadovoljna i ponosna na njih. 

'Ovim putem se zahvaljujem kolegicama Katarini Blažević Miše, nositeljici kolegija Odnosi s javnošću i kolegici Martini Rančnik, vanjskoj suradnici na kolegiju Digitalni marketing koje su nam pomogle svojim stručnim savjetima i znanjem. Bila je i Matea kao i njeni roditelji. Emocije su ispunile veliku dvoranu restorana Kampus. Studenti su iz prve ruke osjetili što znači empatija i inkluzija o kojima im toliko često pričamo. Mateina majka je izjavila kako im je novčana pomoć svakako dobrodošla, ali da je još više ganuta s koliko ljubavi i pažnje su studenti prihvatili Mateu i koliko se ona osjetila prihvaćenom među njima', kaže Borovac Zekan.

Matei je 3. svibnja rođendan i studenti su sami došli na ideju kako će ju tom prilikom iznenaditi i obradovati, te za nju pripremaju posebno iznenađenje!

'Ovo je prvi put da je događaj ovakvih dimenzija i ovakve vrste organiziran na Odjelu za stručne studije. Moja vizija je da ih bude još i više. Događaj je organiziran s budžetom od niti 15 eura i u roku od 25 dana.  S obzirom na konačne rezultate, prikupljeni iznos, broj donatora kao i broj sudionika, može se zaključiti kako su studenti kolegija Menadžment događaja postigli više u tri tjedna nego što bi postigla profesionalna agencija za organizaciju događaja.  Iskreno se nadam kako će ovakvih projekata biti i ubuduće, na zadovoljstvo studenata, Sveučilišta i profesora', zaključila je Borovac Zekan.

Vaša reakcija na temu