Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Više od 500 jedriličara iz cijelog svijeta na putu prema Hrvatskoj

Više od 500 jedriličara iz cijelog svijeta na putu prema Hrvatskoj

Ovog tjedna počinje Lions regata 'Jedrima protiv droge'

Više od 500 jedriličara Lionsa iz dalekog Japana te Njemačke, Estonije, Albanije, Švedske i brojnih drugih europskih zemalja krenuli su put Hrvatske. Brojne gospodarstvenike, liječnike, biznismene, poduzetnike i uspješne ljude brojnih drugih djelatnosti s različitih strana svijeta u Hrvatsku dovodi zajednička ljubav prema jedrenju ali i pomaganju onima kojima je to najpotrebnije. Oni će ovog tjedna, u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska od 24. do 27. travnja sudjelovati na najvećoj ikad održanoj Lions regati na svijetu 'Jedrima protiv droge'.

Ukupno 50 posada, u četvrtak, 25. travnja isplovit će iz murterske Marine Hramina te plovidbom kornatskim arhipelagom u svijet poslati nezamislivu reklamu i najljepšu razglednicu Hrvatske u znaku sportskog druženja, zajedništva i međusobnog pomaganja.

Uz natjecateljski dio, sudionike očekuju i zabavne aktivnosti poput prezentacije jela iz krajeva odakle dolaze sudionici, kostimiranja brodskih posada, plesa, pjesme i veselog druženja. U suradnji i svesrdnom pomoći općine Murter Kornati, Turističke zajednice grada Murtera i lokalnih privrednika, na 21. Lions Regati 'Jedrima protiv droge' predstavit će se i lokalni ugostitelji, vinari i OPG-ovi.

Tradicionalna humanitarna regata Jedrima protiv droge pravi je simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima kojom je u proteklih 21 godinu prikupljeno više od 2.000.000 kuna i financirano 30 različitih udruga koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama.
Ovogodišnjim sudjelovanjem više od 500 sudionika iz Japana, Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Francuske, Italije, Libanona, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske, ova regata postaje najveći svjetski sportski skup s humanitarnom svrhom Lions Clubs International.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom 'Mi Služimo' koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta, Lionsi pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.

Lionsi Hrvatske organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji sa 1230 članova svojim nesebičnim humanitarnim i volonterskim radom dali su i daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udrugama slijepih, invalida kao i mnogobrojnim pojedincima u nevolji. U Hrvatskoj su do sada financirani brojni projekti kao što je Očna banka, Centar za obuku pasa vodiča Silver, obnova osnovnih škola u Gunji nakon poplave, bolnica za bolesti dišnih organa u Crikvenici i brojni drugi projekti.

Vaša reakcija na temu