Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IVAN PERIĆ U '1 NA 10' Mišo Kovač je najslušaniji svjetski izvođač, a Gibonni se treba vratiti metalu ako želi internacionalnu popularnost

IVAN PERIĆ U '1 NA 10' Mišo Kovač je najslušaniji svjetski izvođač, a Gibonni se treba vratiti metalu ako želi internacionalnu popularnost

Splitski montažer i prvi čovjek Omara Beach Banda je opisao 10 osoba iz svijeta glazbe


Omara Beach Band je nedavno objavio pjesmu 'Božić, Yeah!', a tim smo povodom u našoj rubrici '1 na 10' ugostili frontmena grupe Ivana Perića. Evo kako je Splićanin opisao 10 glazbenika...

GIBONNI: Prelaskom u zabavnjake dosegnuo svoj maksimum i počeo se ponavljati, kad i ako se vrati svom prirodnom žanru - metalu i Osmom putniku, napravit će novi iskorak u karijeri i postići internacionalnu popularnost kojoj teži.

MATE MIŠO KOVAČ: Ivica Bubalo, menadžer i veliki poznavatelj glazbene scene napravio je tešku pogrešku kad je napisao da su najveće svjetske zvijezde koje su gostovale u Splitu Ray Charles i Tina Turner. Matematika je egzaktna - ako se 25 milijuna s našeg govornog područja plus još toliko u dijaspori usporedi s brojem govornika, pasivnih i aktivnih engleskog, španjolskog ili bilo kojeg drugog svjetskog jezika, doći ćemo do zaključka da je upravo Mišo najprodavaniji i najslušaniji svjetski izvođač. Ne znam za primjer u svijetu da neki izvođač ima tako fanatičnu, transgeneracijsku i transžanrovsku publiku koja od početka do kraja zna sve tekstove, niti da ima primjera da netko u zreloj dobi krca arene, bez prevelike medijske mašinerije iza sebe, kao Kralj. Jedini koji mu je bio blizak je Elvis, preminuli Kralj rock 'n rolla, ali njemu karijera ni život nisu trajali toliko dugo kao našem Kralju, imao je veliku pauzu bez nastupa od skoro deset godina tijekom kojih je isključivo snimao filmove, tako da možemo reći da iznad svjetskog Kralja postoji naš Kralj.

SEVERINA: Kraljica, neopravdano od strane Kralja proglašena 'osrednjom' pjevačicom, cura iz Siromašne, gena kamenih dugopoljskih, isključivo napornim radom i talentom na vrhu već trideset godina. Ima sve, glas, stas, scenski nastup, turneja 'Magic' je produkcijski na srednjoj do višoj europskoj razini, nedostaje joj još kvalitetnijih pjesama da bi dosegla vrhunac.

BRANIMIR ĐONI ŠTULIĆ: Po meni daleko najveći kantautor i jedan od najboljih gitarista s ovih prostora, duhovni vođa naše napaćene nacije, nešto poput svojevremeno Ajatolaha Homeinija u Iranu, čiji se povratak željno očekuje da se u glazbi riješimo jarma duhovne prosječnosti, javašluka, malograđanštine, ispraznog materijalizma, terora mediokriteta i jalnuških diletanata.

VASILIJE MITU: Svaka čast Leeju, Montgomeryju, Žukovu, Kutuzovu i drugim velikanima, ali jedan je General, koji sa svojim vjernim ađutantima među kojima je najistaknutiji vrsni bubnjar Mirjan Jovanović, scenu izvlači iz estradnog živog blata.

TONI ANIČIĆ KOJA: Frontmen izvrsnog Đubriva, momak politički amo reć desne hrvatske orijentacije, svjestan da bi samo s promjenom imena benda u Gnojivo mogao višestruko profitirati, ali fura svoj film i ne želi se komercijalizirati po svaku cijenu. Svaka čast!

VENERIO SCRIVOCELLI: Ponajbolji basist među kamermanima i kamerman među basistima, tiha voda koja godinama brijege dere na splitskoj underground sceni.  Za bijelca ima nevjerojatan osjećaj za groove i prilagodbu različitim žanrovima i stilovima.

IVO VLASTELICA: Ono što vrijedi za gore spomenutog Veneria među basistima, za našeg Vlastu vrijedi među bubnjarima. Kad se ovog legendarnog snimatelja HRT-a pošalje na otok ili malo dalmatinsko mjesto, vrati se s desecima kadrova koji su estetski i kompozicijski vrlo blizu slikama Zvonimira Mihanovića. U glazbi, pak, drži čvrst ritam u rock sastavu Afterfire, koji redovno nastupa po splitskim manifestacijama i klubovima.

STEVO VUČKOVIĆ STIVI: Dobri duh splitske scene, svojim aktivizmom, posebice radom na festivalu 'Evo ruke' dao je nemjerljiv doprinos afirmaciji rock scene i pretvaranju Đardina u atraktivnu lokaciju mnogih događanja.

TOMISLAV MRDULJAŠ: Oduševila me njegova večer u HNK Split, tek kad sam čuo njegove pjesme na jednom 'kupu', shvatio sam da je, iako zabavnjak, uistinu velik autor.

Vaša reakcija na temu