BORANKA Zbog loše epidemiološke situacije otkazano pošumljavanje Žrnovnice planirano ove subote i nedjelje

BORANKA Zbog loše epidemiološke situacije otkazano pošumljavanje Žrnovnice planirano ove subote i nedjelje

Odgađa se za 24. i 25. listopada, ukoliko bude moguće

Zbog izrazito loše trenutne epidemiološke situacije i najave lošeg vremena odgađa se prva vikend akcija pošumljavanja u ovogodišnjoj kampanji Boranka, piropćeno je iz Saveza izviđača Hrvatske. 

'Ipak prisiljeni otkazati prvi vikend Boranke, tokom kojega je ovu subotu i nedjelju planirano održavanje dvije akcije pošumljavanja požarišta u splitskoj Žrnovnici. 

Brojke zaraženih u Hrvatskoj (danas rekord od preko 1100 zaraženih), nažalost, nikako ne idu u prilog održavanju akcije te smo odlučili, nakon konzultacija sa stožerom civilne zaštite i drugim nadležnim službama i partnerima, odgoditi akciju pošumljavanja ovaj vikend.  Dodatno, za subotu je opet u Splitu najavljena kiša te, iako smo akcije pošumljavanja već do sada provodili i po slabijoj kiši, sklanjajući volontere pod šatore ako bi došlo do većeg pljuska, to sada, zbog poštivanja epidemioloških mjera, ne bi bilo moguće.

Za sada, ako će to dozvoliti epidemiološka situacija i vremenski uvjeti, u pripremi je sljedeća akcija pošumljavanja u Žrnovnici koja bi se trebala održati idući vikend – 24. i 25. listopada, za kada je u dugoročnoj prognozi predviđeno lijepo i sunčano vrijeme', poručuje Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske

Akcije pošumljavanja održat će se, ako će epidemiološka situacija to omogućiti, u sljedećim terminima:

24. i 25. listopada – Žrnovnica

7. i 8. studenog – Sitno Donje (Mosor)

14. i 15. studenog – Sitno Donje (Mosor)

'Iako nas ova situacija s odgađanjem i trenutnom epidemiološkom situacijom nimalo ne veseli, u potpunosti smo odlučni da nastavimo s akcijama pošumljavanja čim to bude moguće, poštujući pritom sve važeće mjere i propise. Iskreno vjerujemo kako boravak u prirodi, uz poštivanje mjera i vođenje računa o sigurnosti svih volontera te ujedno pomaganje oporavku iste te prirode, u ovoj cijeloj nezahvalnoj situaciji može biti samo pozitivan primjer svima drugima', ističe Špicer.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(77825, "");
Pregledaj komentare