Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje gotov do jeseni 2022. godine

Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje gotov do jeseni 2022. godine

U idućim mjesecima očekujemo potpisivanje ugovora o bespovratnim sredstvima, poručio je ministar Tomislav Ćorić

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održali su u petak radni sastanak s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem na temu Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Ćorić je rekao da ga veseli što je dinamika projekta u okvirima predviđenih rokova te kako bi CGO trebao biti završen do trećeg kvartala 2022. godine.

- Rješenje imovinsko-pravnih odnosa jedan je od zadataka koji predstoji u narednom razdoblju, a s druge strane u konačnici i kompletiranje dokumentacije za javnu nabavu. Trebao bi biti započet u prvoj polovici 2020. godine. U idućim mjesecima očekujemo potpisivanje ugovora o bespovratnim sredstvima. Projekt Lučino razdolje je prije nekoliko godina bio u nekakvoj fazi ‘izgubljenosti’, a na ovaj način postaje jedan od svijetlih primjera. Ja sam siguran da će stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije u konačnici 2022. godine doživjeti trajno rješenje pitanja gospodarenja otpadom u ovoj županiji - rekao je Ćorić.

Marko Pavić napomenuo je kako će 70 posto sredstava za CGO Lučino razdolje biti osigurano iz fondova EU.

- Imali smo kvalitetan sastanak, dogovorena je i dinamika aktivnosti koje nam predstoje. Centar će proraditi u trećem kvartalu 2022., a veselimo se skorom potpisivanju ugovora - kazao je Pavić, a župan Dobroslavić je istaknuo kako je na sastanku ministrima prikazana dinamika poslova vezanih za Centar te kako je on u dobroj fazi pripreme.

- Dobar dio posla smo obavili, a u važnom dijelu posla koji je pred nama najosjetljiviji je natječaj za izradu projekta i izvođenje radova. Znamo da uvijek može biti problematičan. Učinit ćemo sve pripreme da to prođe bez problema. Očekujem da ćemo Centar imati u 2022. godini. Koliko je on važan, ne treba posebno naglašavati. Sva se postojeća odlagališta moraju što prije zatvoriti, a to je jedino moguće ako riješimo novi sustav, a to znači Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje i šest pretovarnih stanica - kazao je Dobroslavić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54627, "");
Pregledaj komentare