Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje gotov do jeseni 2022. godine

Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje gotov do jeseni 2022. godine

U idućim mjesecima očekujemo potpisivanje ugovora o bespovratnim sredstvima, poručio je ministar Tomislav Ćorić

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održali su u petak radni sastanak s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem na temu Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Ćorić je rekao da ga veseli što je dinamika projekta u okvirima predviđenih rokova te kako bi CGO trebao biti završen do trećeg kvartala 2022. godine.

- Rješenje imovinsko-pravnih odnosa jedan je od zadataka koji predstoji u narednom razdoblju, a s druge strane u konačnici i kompletiranje dokumentacije za javnu nabavu. Trebao bi biti započet u prvoj polovici 2020. godine. U idućim mjesecima očekujemo potpisivanje ugovora o bespovratnim sredstvima. Projekt Lučino razdolje je prije nekoliko godina bio u nekakvoj fazi ‘izgubljenosti’, a na ovaj način postaje jedan od svijetlih primjera. Ja sam siguran da će stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije u konačnici 2022. godine doživjeti trajno rješenje pitanja gospodarenja otpadom u ovoj županiji - rekao je Ćorić.

Marko Pavić napomenuo je kako će 70 posto sredstava za CGO Lučino razdolje biti osigurano iz fondova EU.

- Imali smo kvalitetan sastanak, dogovorena je i dinamika aktivnosti koje nam predstoje. Centar će proraditi u trećem kvartalu 2022., a veselimo se skorom potpisivanju ugovora - kazao je Pavić, a župan Dobroslavić je istaknuo kako je na sastanku ministrima prikazana dinamika poslova vezanih za Centar te kako je on u dobroj fazi pripreme.

- Dobar dio posla smo obavili, a u važnom dijelu posla koji je pred nama najosjetljiviji je natječaj za izradu projekta i izvođenje radova. Znamo da uvijek može biti problematičan. Učinit ćemo sve pripreme da to prođe bez problema. Očekujem da ćemo Centar imati u 2022. godini. Koliko je on važan, ne treba posebno naglašavati. Sva se postojeća odlagališta moraju što prije zatvoriti, a to je jedino moguće ako riješimo novi sustav, a to znači Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje i šest pretovarnih stanica - kazao je Dobroslavić.

Vaša reakcija na temu