Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DIREKT POZIVA NA TRIBINU Može li Split gospodariti otpadom kao Ancona?

DIREKT POZIVA NA TRIBINU Može li Split gospodariti otpadom kao Ancona?

Dođite na Spinutu i uvjerite se iz prve ruke

Članovi stranke Direkt u srijedu, 18. rujna u 19 sati u prostoru UNIST Tehnološkog parka Spinit, na Spinutu organiziraju tribinu pod nazivom 'Gospodarenje otpadom na primjeru Ancone'.

Glavni cilj tribine je rasprava na temu gospodarenja otpadom na primjeru Ancone i predlaganje potencijalnih rješenja za Split. Gosti predavači su Massimo Rogante, član znanstvenog odbora i bivši predsjednik tvrtke Cosmari iz Ancone koja se bavi gospodarenjem otpadom za područje Ancone i čitave regije te Ante Renić, bivši predsjednik Nadzornog odbora Čistoća Split i član Predsjedništva stranke Direkt.


- Tvrtka Cosmari servisira otprilike 320 000 stanovnika i ima oko 600 zaposlenika. Odvajaju oko 75 % otpada, a ostatak odnose na nekoliko odlagališta koja izgledaju minijaturno, pogotovo u usporedbi s Karepovcem. Ancona je krajem devedesetih godina 20. stoljeća započela s odvajanjem otpada te su kroz 10 godina uspjeli odvajati 25 %. Nakon toga su odabrali sustav 'od vrata do vrata' koji se pokazao kao pun pogodak te je danas taj postotak došao na visokih 75 %. Nadam se da Split može naučiti puno od primjera Ancone, stoga pozivam sve građane i relevantne dionike da dođu na tribinu - poručila je Kristina Vidan, predsjednica stranke Direkt.

Tribina će se održati na engleskom jeziku, a ulaz je besplatan.

Vaša reakcija na temu