Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EKO-AKCIJA NA VRLJICI Očišćeno 600 metara riječnog korita, otpada je bilo iznenađujuće malo!

EKO-AKCIJA NA VRLJICI Očišćeno 600 metara riječnog korita, otpada je bilo iznenađujuće malo!

Odstranjeno je tek dvadesetak staklenih i plastičnih boca i jedna automobilska guma


U organizaciji Ronilačkog kluba Crveno jezero Imotski i Kajak kanu kluba Mračaj iz Runovića, a pod pokroviteljstvom općine Runovići, TZ Imota i Hrvatskog ronilačkog saveza, jučer je održana eko-akcija na rijeci Vrljici.

Tridesetak sudionika akcije očistilo je oko 600 metara riječnog korita. Ono što je za svaku pohvalu je to što je otpada je bilo vrlo malo. 

- Odstranjeno je tek dvadesetak staklenih i plastičnih boca i jedna automobilska guma. Najveći uspjeh akcije jest to što je pronađen i izvađen čamac runovićkih kajakaša koji je prekriven muljem i travom na dnu rijeke proveo dvije godine. Taj je nalaz, naravno, najviše razveselio članove Kajak kanu kluba Mračaj - kaže Tomislav Nikolić, tajnik Zajednice tehničke kulture Splita.


Osim članova Crvenog jezera i Mračaja, akciji su se priključili i članovi ZTK grada Splita, REK HVIDRA Split, RK Leut – Blace, ŠREK Vidra–Ljubuški, ŠRK Buško jezero-Livno, i REK Vlaj–Zagvozd. Akcija je protekla u dobrom raspoloženju, a završena je dogovorom da se održi i sljedeće godine, na drugom dijelu korita rijeke Vrljike.

Vaša reakcija na temu