Godišnje više od 1,3 milijarde tona hrane završi na otpadu – gotovo trećina ukupne svjetske proizvodnje. Što kada bismo hranu počeli gledati drugačije? Kao priliku, a ne kao otpad.
'Na panelu Rething food: The taste of zero waste okupljamo stručnjake, inovatore i predstavnike industrije koji mijenjaju način na koji razmišljamo o hrani i što s njom radimo.
Kroz svoje priče i prakse, Daniel Šturm, član Uprave za nabavu u Kauflandu Hrvatska, prof. Niels Heine Kristensen, stručnjak za održivost, klimatsku politiku i društvene inovacije sa sveučilišta Roskilde, Elena Wolsperger Dolezil, direktorica društveno odgovornog poslovanja i korporativnih komunikacija u Dukatu te Antonio Matušan, osnivač i CEO platforme Crumbs.hr, pojasnit će kako zero waste pristup može rezultirati manjim otpadom, većom solidarnošću i izvrsnim gastro proizvodima', poručuju organizatori Greencajt festivala koji će se održati od 21. do 23. svibnja u paviljonu 13 Zagrebačkog velesajma.
Njihove različite perspektive – od znanosti do korporativne prakse i lokalnih inicijativa – otkrivaju kako konkretni potezi mogu voditi prema sustavnim promjenama.
Još samo danas osigurajte svoju ulaznicu uz posebnu pogodnost.