Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić HEP Opskrba okupila najveće kupce električne energije iz Dalmacije: HEPI Solar na tržište izlazi 2019.

HEP Opskrba okupila najveće kupce električne energije iz Dalmacije: HEPI Solar na tržište izlazi 2019.

Sedmi susret kupaca HEP Opskrbe održan je u splitskom hotelu Radisson Blu

Sedmi po redu susret kupaca HEP Opskrbe, na kojem je sudjelovalo više od stotinu uglednih gospodarstvenika, najvećih kupaca električne energije s područja Dalmacije, održan je danas u splitskom Radisson Blu hotelu. Tema ovogodišnjeg susreta bila je inovativnost i nove tehnologije, a su došli predstavnici velikih tvrtki poput AD Plastika, Splitske banke, Tommyja, Cemexa, Brodotrogira, Ilirije i drugih, a upoznali su se s inovativnim proizvodima koje HEP Opskrba nudi kupcima, među kojima je HEPI Trader, za samostalno upravljanje nabavom električne energije ili HEPI Partner koji zaposlenicima Partner tvrtki osigurava dodatne uštede za njihovo kućanstvo. 

Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe, kazala je da je 2018. godina bila puna poslovnih izazova i turbulencija na tržištu, ali da je zahvaljujući inovativnosti i prepoznavanju trendova, HEP Opskrba zadržala poziciju vodećeg opskrbljivača električnom energijom, s gotovo 40.000 kupaca kategorije poduzetništvo u Hrvatskoj.

- Trudimo se kontinuirano informirati svoje kupce o kretanjima cijena na tržištu, a svojim inovativnim proizvodima, među kojima je prvenstveno HEPI Trader, kupcima osiguravamo cjelovita rješenja za njihove potrebe. HEPI Trader je platforma koja omogućava upravljanje s vrlo složenim energetskim proizvodima i direktni pristup  veleprodajnom tržištu. Platforma omogućava visoku razinu transparentnosti tako da u svakom trenutku vidite koja je vaša cijena električne energije i na osnovu toga možete planirati svoje troškove. Ovaj proizvod je naišao na vrlo veliki interes klijenata tvrtki u stranom vlasništvu gdje postoje energetski menadžeri koji trguju za više pogona i više njihovih tvornica diljem regije. Već sedam godina za redom, u četiri najveća hrvatska grada, okupljamo vodeće gospodarstvenike, što nas dodatno obvezuje da budemo inovativni, da pratimo trendove i nudimo konkretna rješenja za potrebe svojih kupaca - kazala je Tina Jakaša.

Osim HEPI Tradera i HEPI Partnera, HEP Opskrba nudi i posebne pogodnosti svim udruženjima i komorama, a u 2019. godini planiraju na tržište 'izbaciti' i novi proizvod HEPI Solar, a za nekoliko dana plasirat će HEPI Asistenciju, proizvod za kućastva.

- Očekujemo novi Zakon o obnovljivim izvorima energije, ali već sada mogu najaviti da će HEP u idućoj godini izbaciti novi proizvod HEPI Solar čime ćemo omogućiti svim kućanstvima, po poznatim svjetskim modelima, kroz račun za električnu energiju otplaćuju investiciju Solar i nakon 10 godina on ostaje u vlasništvu krajnjeg kupca. Ovih dana lansiramo i još jedan proizvod za kućanstvo, a to je HEPI Asistencija kroz koji ćemo nuditi pomoć u kući i pomoć na cesti za simboličnih 9,99 kuna plus PDV - najavila je direktorica HEP Opskrbe.

Tomislav Čorak iz konzultantske tvrtke Boston Consulting Group govorio je o distribuiranim energetskim resursima, a istaknuo je da je glavna razlika između prošlog vremena i onoga pred nama u tome što se prije električna energija proizvodila u elektranama i žicama se vodila do krajnjih korisnika, dok je danas tehnologija otišla toliko daleko da će se energija proizvoditi tamo gdje se i troši. 

- S jedne strane imamo kupce koji žele imati jeftiniju i jednostavniju uslugu, a s druge strane nove tehnologije koštaju i teško da bi se ikada dogodio toliko brz zaokret da nije bilo državne intervencije. Svaka od zemalja u regiji ima nekakav svoj put izgradnje regulative, a mi svi željno očekujemo novi Zakon o obnovljivim izvorima energije koji će na neki način smanjiti barijeru između kupaca i kupovine takvih rješenja - rekao je Čorak.

Uz zanimljiv program, uzvanici su prošetali svijetom inovacija, tehnologije i budućnosti koje su im približili mladi inovatori i inovativne tvrtke: Solvis s fotonaponskim modulima i solarnom klupom, Mundus s inovativnom društvenom igrom, STEMI s Hexapod robotom, Stratowave s projektom bežične komunikacije na velike udaljenosti, Peekator s digitalnim mystery shoppingom, Zagreb 360 Gaming s video igrama te Kandit s čokoladicama sa žitaricama.

Uz Split, ovogodišnji, sedmi Susret kupaca HEP Opskrbe, održat će se još u Osijeku, Opatiji i Zagrebu, a regionalno i u Ljubljani.

Vaša reakcija na temu