Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Inovativna gradska klupa solinske tvrtke u Bavarskoj

Inovativna gradska klupa solinske tvrtke u Bavarskoj

Zadovoljan je i gradonačelnik Vaterstettena Leonhard Spitzauer

'Pametna klupa' tvrtke Include iz Solina uz pomoć udruge Partnerstvo Vaterstetten-Trogir dobila je svoje novo mjesto na javnoj  površini u općini Vaterstetten u Bavarskoj. 

- Time je postala simbol suradnje dvaju mjesta. Osim toga, ova je akcija potakla da se u brojnim mjestima u Bavarskoj pojavi interes za nabavom ove klupe - kažu iz udruge.

Navode da je ondje u zadnje vrijeme postavljeno više novih gradskih klupa - većinom su ih darovali građani. 

- Jedna drugačija i inovativnija klupa koja se već samo crvenom bojom razlikuje od ostalih je klupa firme Include iz Solina. Ona posjeduje besplatni WLAN-hotspot, bežične punjače, USB priključak, noćnu rasvjetu i plohu za digitalnu reklamu. Sveukupna energija koja je potrebna za rad klupe dolazi preko solarnih panela koji su u nju ugrađeni - pojašnjavaju predstavnici.

Ističu da je gradonačelnik Vaterstettena Leonhard Spitzauer zadovoljan ovim vidom kooperacije Dalmacije i Bavarske, jer na neki način označava početak gospodarske suradnje. 

Za Ivana Čotića iz firme Include postavljanje klupe u Vaterstettenu također je značajno.

- Mi prodajemo ove klupe svugdje po svijetu, 80 naših klupa već ima u Njemačkoj, od tih 20 u Bavarskoj, ali ovo je prva klupa koja je nastala iz poveznice dva mjesta i zato je posebna - kazao je.

Osim Ivana Čotića, ovom ostvarenom projektu se raduje i Sabine Hartmann, direktorice podružnice Kreissparkasse, banke koja je ovu klupu djelom sponzorirala, kao i spomenuta udruga. Annika Deutschmann i Michael Baier iz udruge navode da su presretni zbog inovativnog i ekološkog doprinosa vlastitom mjestu.

Vaša reakcija na temu