Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić IZ PARK ŠUME MARJAN PORUČUJU: Ništa od privatnih želja izmjene granice

IZ PARK ŠUME MARJAN PORUČUJU: Ništa od privatnih želja izmjene granice

'Ne postoje zakonske i stručne pretpostavke'

Iz JU PŠ Marjan poručuju kako nema ništa od privatnih želja izmjene granice Park šume.

- Nakon što je Visoki upravni sud, proslijedio tužbu 'Udruge vlasnika zemljišta na Marjanu', na Upravni sud u Splitu izdvojit ćemo samo dva navoda iz presude:

'Stoga su navodi tužitelja da su promjenom vlasničke strukture (ukidanja društvenog vlasništva i povratka privatnog vlasništva) i donošenjem važećeg Zakona o zaštiti prirode, prestali važiti gore navedeni akti o proglašenju, paušalni i protivni zakonu'.

'U navedenom očitovanju su jasno navedeni stavovi nadležnog Ministarstva, ustanove koja upravlja Park šumom Marjan i jedinice lokalne samouprave na čijem području se ista nalazi, iz kojih je razvidno da ne postoje zakonske i stručne pretpostavke za izmjenu granica Park-šume Marjan'. - poručuju iz JU PŠ Marjan.


Vaša reakcija na temu