Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Makarski komunalac MAKARSKA Kućanstva čiji članovi koriste pelene imaju pravo na umanjenje računa za odvoz otpada

MAKARSKA Kućanstva čiji članovi koriste pelene imaju pravo na umanjenje računa za odvoz otpada

Novi cjenik

Kako obavještavaju iz Grada Makarske, temeljem Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada u gradu Makarskoj, dio građana od sada će imati pravo na umanjenje računa za odvoz kućnog otpada.

Kako navode, umanjenje računa vrijedi za sljedeće kategorije:

- podnositelju zahtjeva čiji je član kućanstva dijete korisnik pelena do navršene tri godine, priznaje se mjesečni iznos od 1,33 eura po djetetu

- podnositelju zahtjeva čiji je član kućanstva korisnik pelena za inkontinenciju priznaje se mjesečni iznos od 1,33 eura po osobi.

Navedeno pravo podnositelju zahtjeva, fizičkoj osobi obvezniku plaćanja odvoza kućnog otpada, priznat će se na način da mu se mjesečni račun Makarskog komunalca d. o. o. umanji za priznati iznos, počevši od 1. siječnja 2024. godine.

Zahtjevi se mogu preuzeti na porti Grada Makarske ili na internet stranici Grada na poveznici https://makarska.hr/zahtjevi-i-obrasci.

Iz Grada podsjećaju da je od 1. siječnja 2024. godine na snazi novi cjenik javne usluge prikupljanja komunalnog otpada po kojem će Makarski komunalac d.o.o. naplaćivati prikupljanje miješanog komunalnog otpada, dok se reciklabilni otpad od fizičkih osoba prikuplja besplatno. Novi cjenik dostupan je na Internet stranici Makarskog komunalca.

Vaša reakcija na temu