Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mnogi su ostali bez subvencije za solarne panele. MS2 Energo za njih nudi rješenje bez početnog ulaganja!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Mnogi su ostali bez subvencije za solarne panele. MS2 Energo za njih nudi rješenje bez početnog ulaganja!

Provjerite kako i vi možete 'srezati' svoje račune

Da interes za ugradnjom solarnih elektrana rapidno raste, najbolje dočarava podatak da je javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za subvencioniranje istih na obiteljskim kućama raspisan 13. ožujka 2024., a - zbog golemog broja zahtjeva - privremeno zatvoren već 14. ožujka 2024. Neminovno je da će obrada pristiglih 11.926 prijava potrajati mjesecima, što pak nalaže da neće tako skoro biti poznato hoće li se u potpunosti 'istopiti' 120 milijuna eura bespovratnih sredstava ili će preostati određen iznos za sljedeću 'rundu' prijava. MS2 Energo, međutim, donosi dobre vijesti za sve koji su propustili poticaje!

Iz tvrtke su pojasnili kako su solarni paneli, čak i bez subvencija navedenog tipa, dostupni svima. MS2 Energo, naime, nedavno je ostvario suradnje s Erste bankom i Privrednom bankom Zagreb u sklopu kojih se njegovim klijentima nude posebne pogodnosti. Sada je sve usluge i proizvode moguće plaćati kreditnim karticama - Diners karticom do 36 rata te PBZ Visa Premiumom do 24 rate. 

K tome, Erste banka nudi klijentima ove tvrtke namjenske stambene EKO kredite za ugradnju fotonaponskih elektrana u vrijednosti do 40 tisuća eura, na rok otplate od 36 do 120 mjeseci, bez hipoteke. Pritom su definirani znatno povoljniji uvjeti no standardno tržišni - fiksna kamatna stopa za cijelo vrijeme otplate već od 3,55%. Ilustracije radi, odluče li se klijenti na elektranu vrijednu, primjerice, 8000 eura uz kredit na 10 godina, mjesečna rata iznosi im oko 70 eura, a ušteda može dosegnuti oko 80 eura mjesečno. Drugim riječima, veći je iznos uštede na mjesečnoj razini od iznosa rate kredita. 

Valja istaknuti i kako MS2 Energo - sukladno svom modelu poslovanja koji podrazumijeva pružanje usluga i izvan okvira projektiranja i izvođenja solarnih projekata - preuzima i ugovaranje sastanka s bankom. 

Do vlastitih je solarnih panela, dakle, moguće i bez ušteđevine. Evidentno je i da je krajnje vrijeme. Pomama za njima, odnosno sveprisutnost u domovima i poslovnim prostorima diljem svijeta, više je od pukog trenda, i to ponajprije iz ekonomske koristi. Njihova instalacija rezultira značajnim uštedama za struju dugoročno, stoga postaje ključni dio energetskog portfelja mnogih. 


Isplativosti investicije svjedoči i Nikica Gotovac koji se prije nekoliko godina odvažio na ugradnju dviju solarnih elektrana - najprije na svojoj kući, potom i prije dvije godine na caffe baru u Trogiru. Kazao nam je kako su obje znatno 'srezale' račune, osobito potonja koja proizvodi od tri do tri i pol tisuće kilovata. Povrat uloženog u kućnu elektranu očekuje u roku od sedam, osam godina, dok je predviđanje za poslovnu već za pet, šest godina. Po isteku tog perioda obje će mu nastaviti proizvoditi besplatnu energiju, 'otpornu' na sve tržišne nestabilnosti.

Gotovac je u oba slučaja kompletan proces projektiranja i izvođenja solarnih panela povjerio upravo tvrtki MS2 Energo. Referirajući se na svoje iskustvo, toplo ju je sugerirao i drugima. 

'Sve je odrađeno vrlo profesionalno, i to upravo onako kako je dogovoreno. Ekipa je poštovala rok, što mi je bilo vrlo važno, a danas je vrlo rijetko. Uz to, nije bilo potrebe ni za kakvim naknadnim ispravcima, već je obavljeno kako treba', komentirao je. 

MS2 Energo, napomenimo, tvrtka je koja se bavi projektiranjem, dobavom i montažom solarnih elektrana kao i konzaltingom na području obnovljivih izvora energije. Čini je tim profesionalaca - kojem su na čelu mag. ing. mech. Matej Stipeljković i mag. ing. mech. Matija Sučić - redom visoko obrazovanih i certificiranih inženjera, tehničara i instalatera koji se kontinuirano usavršavaju. S više od 300 instaliranih solarnih elektrana na potezu od Dubrovnika do Varaždina, 5 MWP snage te ostvarene uštede u iznosu od 720.000 eura etablirala se kao jedna od najuspješnijih na hrvatskom tržištu. 

Sve relevantne informacije kao i ponude mogu se zatražiti na službenoj stranici MS2 Energo te na pripadajućim stranicama na društvenim mrežama. Stručnjaci su, također, na raspolaganju u uredu na Cesti doktora Franje Tuđmana 9 u Kaštel Sućurcu, u neposrednoj blizini Pevexa i Emmezete. Ondje se ujedno nalazi izložbeni prostor u kojem potencijalni klijenti u 'živom kontaktu' mogu dobiti potpun uvid u rad solarnih elektrana kao i metode montaže na svim vrstama krovova - svakog radnog dana između 7 i 15 sati. 


Vaša reakcija na temu