Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NA ČETIRI LOKACIJE U SPLITU Čistoća postavila pametne spremnike

NA ČETIRI LOKACIJE U SPLITU Čistoća postavila pametne spremnike

Imaju ugrađenu prešu na solarni pogon

Na četiri nove lokacije u našem gradu danas su postavljeni pametni spremnici za odlaganje miješanog otpada (Big Belly model). Od ranije, navedeni spremnici postoje na dvije lokacije (na Rivi i kod Galerije umjetnina), izvjestili su iz splitske Čistoće.


Nove lokacije pametnih spremnika su kod zgrade Gradske uprave, u Marmontovoj ulici, u blizini Turističke palače te Trajektne luke.


Navedeni spremnici za miješani otpad posjeduju ugrađenu prešu na solarni pogon. Ugrađena preša stješnjava otpad zbog čega može zamijeniti znatan broj klasičnih koševa koji se koriste na javnim površinama. Ugrađeni senzori mjere popunjenost i povezani su sa sustavom notifikacije. Sam dojavljuje putem mobilne aplikacije i e-mail poruke kada je pun. Zahvaljujući posebnom dizajnu otvora onemogućen je fizički pristup ubačenom otpadu.


Spremnik u Marmontovoj ulici posjeduje audio modul, pri ubacivanju otpada korisnik dobiva govornu poruku.

U planu je na javne površine u centru grada postavljanje dodatnih pametnih spremnika.

Vaša reakcija na temu