Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nacionalni park Krka jedno je od prvih zaštićenih područja koja su dobila oznaku sigurnosti 'Safe stay in Croatia'

Nacionalni park Krka jedno je od prvih zaštićenih područja koja su dobila oznaku sigurnosti 'Safe stay in Croatia'

Projekt Ministarstva turizma i sporta mrežna je platforma koja Republiku Hrvatsku predstavlja kao sigurnu i poželjnu destinaciju

'Safe stay in Croatia' nacionalna je oznaka sigurnosti koja na svjetskoj turističkoj karti Hrvatsku pozicionira kao sigurnu i poželjnu destinaciju. Nacionalni park Krka među prvima je dobio oznaku 'Safe stay in Croatia' koja jamči da on djeluje prema aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja i pružatelja turističkih usluga kako bi se u potpunosti zaštitilo zdravlje posjetitelja i djelatnika Parka. S obzirom da je prethodno uspješno uspostavio protokole u borbi s pandemijom, NP Krka od samog je početka prepoznat kao sigurna destinacija te se spremno uključio u projekt 'Safe stay in Croatia'.

Zbog toga što je u svijetu poznata kao sigurna destinacija, Republika Hrvatska nosi oznaku 'Safe Travels'. Tu je oznaku 2020. godine kreiralo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (The World Travel & Tourism Council, WTTC) kao garanciju za sigurna putovanja na svjetskoj razini. Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola važan je element u percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije. Propisanim protokolima obuhvaćeni su brojni pružatelji usluga u turizmu kako bi nacionalna oznaka bila dostupna svim dionicima u toj djelatnosti.

Oznaka 'Safe stay in Croatia' gostima omogućava lakše prepoznavanje onih destinacija, turističkih atrakcija i pružatelja usluga u turističkoj djelatnosti koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. Korisnici platforme moći će pretraživati online sve dionike turističkog sektora koji nose tu oznaku i pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija (nautici, sportu i rekreaciji, atrakcijama, turističkim vodičima i agencijama, prometu, ugostiteljstvu i smještaju), a naći će i informacije o tomu kako postupiti u slučaju sumnje na bolest COVID-19.

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja.

Vaša reakcija na temu