Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JU PŠ Marjan PLAN UPRAVLJANJA PŠ MARJAN: Evo na što je upozorila Uprava za zaštitu prirode

PLAN UPRAVLJANJA PŠ MARJAN: Evo na što je upozorila Uprava za zaštitu prirode

Iz Javne ustanove poručuju kako će tražiti dodatna pojašnjenja

Iz JU Park šuma Marjan poručuju kako im je Uprava za zaštitu prirode dostavila očitovanje na Plan upravljanja Park-šumom Marjan. 

Upozorili su ih na nepodudaranje podzona s pojedinim kartografskim prikazima. Preporučeno je ponavljanje tematskih radionica s dionicima područja. 

'Javna ustanova će postupiti sukladno preporukama Uprave za zaštitu prirode i zatražit će dodatna pojašnjenja po pitanju zonacije s obzirom na to da se u Smjernicama za izradu planova upravljanja zaštićenim područjima ne navodi obveza podudaranja upravljačke zonacije s pojedinim kartografskim prikazima, ali se navodi da se zone određuju  u skladu s potrebama očuvanja pojedinih vrijednosti, vodeći računa o dozvoljenim i/ili primjerenim ljudskim aktivnostima', navode iz JU Park šuma Marjan.

Vaša reakcija na temu