Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Poljski mediji: Rusija prekinula isporuke plina
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Poljski mediji: Rusija prekinula isporuke plina

Još uvijek nema službene potvrde

Poljski portal Onet.pl objavio je da je Rusija prekinula isporučivati plin Poljskoj. Navode da su im taj potez neslužbeno potvrdili izvori iz poljske vlade i državne plinske kompanije PGNiG.

Još uvijek nema službene potvrde ove informacije. Poljska oko 60% plina uvozi preko PGNiG od ruskog Gazproma plinovodom Jamal.

Ako je ruski Gazprom zaista namjerno prekinuo isporuke plina Poljskoj, to za tu zemlju neće predstavljati hitan problem jer su poljska podzemna skladišta plina na oko 70% popunjenosti. Uz to, potražnja za plinom je sad relativno niska jer stiže ljetna sezona, piše Index

Poljska planira prestati uvoziti ruski plin do kraja ove godine, kad istječe dugoročni ugovor s Gazpromom, a u pogon će biti pušten novi plinovod kojim će plin stizati iz Norveške.

Baltički plinovod ima toliki kapacitet da može potpuno zamijeniti ruske isporuke koje stižu plinovodom Jamal.

Vaša reakcija na temu