Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POTPISAN UGOVOR Gradit će se kanalizacija u Kaštelima, Segetu Donjem, Seget Vranjici i Slatinama

POTPISAN UGOVOR Gradit će se kanalizacija u Kaštelima, Segetu Donjem, Seget Vranjici i Slatinama

Aglomeracija Kaštela-Trogir

U prostorima Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split danas je potpisan Ugovor o uslugama nadzora nad izgradnjom ugovora iz Paketa B u okviru projekta Aglomeracije Kaštela-Trogir. Ugovor su potpisali Miroslav Delić, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split te Ivan Barbalić, direktor tvrtke Terestrika, u ime Zajednice ponuditelja koju čine Terestrika d.o.o., Akvedukt d.o.o. te Školjera d.o.o. iz Splita.

Vrijednost ugovorenih usluga nadzora je 1.374.317,50 eura bez PDV-a, a one obuhvaćaju usluge stručnog nadzora (građevinski, strojarski, elektro, geodetski i drugi) sukladno Zakonima i važećim propisima te nadzor nad radovima koji se izvode sukladno Ugovorima naručitelja.

Radovi koji su predmet usluga nadzora po ovome Ugovoru obuhvaćaju izgradnju sljedećih komunalnih vodnih građevina: izgradnja dijela kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela (K. Lukšić. K. Stari i K. Novi), izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbne mreže na području Segeta Donjeg i Seget Vranjica, izgradnja glavne i sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području naselja Slatine i zamjena hidromehaničke i elektro opreme postojećih crpnih stanica odvodnje aglomeracije Kaštela-Trogir, izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području općine Okrug, projektiranje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda 'Čiovo' te rekonstrukcija pristupnog platoa južnog portala hidrotehničkog tunela Čiovo.

Tijekom faze građenja, nadzor će uključivati kontrolu i usklađivanje svih aktivnosti izvođača s ugovorom i tehničkim specifikacijama. To podrazumijeva nadzor nad projektiranjem, izradom, izvođenjem radova i testiranjem. Nadzor će se fokusirati na provjeru kvalitete radova, sigurnosnih uvjeta, ekoloških zahtjeva i poštivanje vremenskih rokova. Također će se pratiti dokumentacija, testiranja opreme, pokusni radovi i obuka osoblja, a nadzor će redovito izvještavati naručitelja o napretku i potencijalnim problemima. Osigurava se usklađenost s važećim zakonima i organizira arhiviranje sve dokumentacije.

Paket B dio je projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir ukupne vrijednosti 244,8 milijuna eura (bez PDV-a). Ukupni prihvatljivi troškovi faze 1 projekta aglomeracije, prema Dodatku Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iznose 80,1 milijuna EUR (bez PDV-a, dok bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda iznose 55,6 milijuna eura.

Nositelj ovog projekta, ujedno jedne od najvećih infrastrukturnih investicija u Republici Hrvatskoj, je Vodovod i kanalizacija Split, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i zelene tranzicije RH, Hrvatskim vodama, gradovima Kaštela, Trogir i Split te općinama Okrug i Seget.

Realizacijom projekta aglomeracije Kaštela-Trogir, vodoopskrbna mreža na području Kaštela, Trogira i Čiova proširit će se na dodatnih 7700 stanovnika (2548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 %, dok će istodobno 32.477 stanovnika (8613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45 % na 97 %.

*Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split

Vaša reakcija na temu