Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stanovnici Lopuda prosvjeduju zbog odašiljača visokog 36 metara

Stanovnici Lopuda prosvjeduju zbog odašiljača visokog 36 metara

Traže obustavu radova, a pokrenuli su i peticiju

Stanovnike Lopuda uznemirila je vijest o izgradnji novog antenskog sustava visokog 35.5 metara unutar naselja u kojem se nalaze kuće i vile za odmor. Tvrde da će novi odašiljač zbog svoje monumentalnosti u potpunosti narušiti vizuru tog dijela Lopuda.

Mještani kažu da su u početku mislili da tvrtka Odašiljači i veze radi rekonstrukciju postojećeg odašiljača, no ubrzo im je postalo jasno da se umjesto jednostavne obnove gradi trostruko veći objekt. Novi odašiljač bi trebao biti 13 metara viši od starog, javlja Index.

Stanovnici, stoga, od tvrtke Odašiljači i veze traže obustavu radova na postojećoj lokaciji do pronalaska drugog prikladnog rješenja, odnosno da se toranj izmjesti izvan rezidencijalnog kvarta gdje će imati manji utjecaj na zdravlje stanovnika te neće trajno narušiti vizuru spomenika nulte kategorije i turističku valorizaciju objekata koji se nalaze na tom području.


Pokrenuli su i peticiju koja je do sada skupila nešto više od 250 potpisa. Peticiju možete potpisati ovdje.

Vaša reakcija na temu